Petrolul intr-o lume cruda

Postat la 02 decembrie 2008 20 afişări

Care va fi efectul unui baril la 50 de dolari? Este momentul sa ne uitam acum cu mult mai multa atentie spre energiile verzi sau dimpotriva? BUSINESS Magazin a incercat sa afle cum vad companiile petroliere romanesti anul 2009 si unde considera acestea ca ar trebui sa se situeze un pret corect al barilului.

Uitati de OPEC si de intalnirile lor. Au avut loc trei in ulti­mele trei luni, a patra tocmai s-a incheiat, iar in decembrie organizatia ar putea discuta o noua reducere a livrarilor de petrol. Dar strategii momentului pe piata petroliera mondiala nu se mai numesc OPEC sau Rusia sau Venezuela, ci Teama, Panica sau Reducerea Cheltuielilor. Pe scurt, criza, cea care a determinat o scadere a pre­tu­rilor titeiului din stratosfera de 150 de dolari barilul la 50 de dolari, adica valoarea care dadea in urma cu patru ani startul cursei. Iar reducerea livrarilor este o strategie depa­sita; in acest moment se croiesc noi aliante si se stabilesc noile realitati ale lumii petrolului.

 

Anul care vine este definit de catre cei mai multi dintre petrolistii romani drept greu, in conditiile in care companiile pe care le conduc trebuie sa faca fata unei provocari duble: pe langa problemele iscate de criza mondiala - finantare mai scumpa, scaderi ale consumului, reduceri de activitate - apar si cele aduse de evolutia in jos a pretului petrolului.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
petrol,
baril,
pret,
OPEC,
criza
/cover-story/petrolul-intr-o-lume-cruda-3595543
3595543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.