O MASINA LA PRET REDUS

Postat la 27 martie 2007 1 afişăre

"O masina pentru cei care nu isi permiteau o masina" - acesta a fost pe scurt enuntul care a stat la baza Logan, modelul care a deschis epoca low-cost pe piata auto.

 

Destinat initial unor piete precum Romania, Turcia, Algeria sau statele din America de Sud, unde accentul pus pe design trece pe locul al doilea dupa pretul masinii, Logan a ajuns sa fie vandut foarte bine si in tarile din Europa de Vest. "Sunt multi cei care au condus toata viata lor o masina second-hand, veche, si care odata cu aparitia pe piata a Logan si-au dat seama ca acum isi pot permite o masina noua", explica François Fourmont, directorul general al Dacia.

 

Cu 200.000 de masini in aproximativ doi ani si jumatate de la lansare (toamna anului 2004), Logan este an de an cel mai bine vandut model de masina din Romania. "Chiar daca sunt unii clienti care pe masura ce le cresc veniturile migreaza de la Dacia spre alte marci de import, mai scumpe, apare si o alta categorie care abia acum isi poate permite o masina noua", adauga Fourmont.

 

Potrivit statisticilor, in Romania sunt peste un milion de posesori de masini Dacia vechi, acestia fiind in proportie de 80% clienti (actuali sau potentiali) ai modelului Dacia Logan. Succesul de piata al masinii low-cost Logan (vanduta in toata lumea nu doar sub marca Dacia, ci si Renault) a facut ca in ultima perioada si alti producatori de masini sa anunte planuri mai mult sau mai putin concrete de a intra pe acest segment de piata.

 

Pe langa Fiat, un producator cu experienta in dezvoltarea de masini ieftine, pe lista potentialilor concurenti pentru Logan s-ar mai putea afla si Toyota, presedintele grupului nipon declarandu-se foarte interesat de potentialul pe care il are acest segment de piata.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
O MASINA LA PRET REDUS
/cover-story/o-masina-la-pret-redus-1053995
1053995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.