Meet the CEO: Yorgos Ioannidis, restructuratorul Romtelecom (VIDEO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 05 iulie 2010 129 afişări

Yorgos Ioannidis a fost invitatul celui de-al patrulea eveniment din seria “MEET THE CEO” organizat lunar de BUSINESS Magazin. La precedentele editii au participat Mariana Gheorghe si Liliana Solomon, CEO Petrom si, respectiv, Vodafone, Misu Negritoiu, seful ING Romania si Sadoukhas Meraliyev, directorul Rompetrol. “MEET THE CEO” este un eveniment in cadru restrans, care faciliteaza dialogul cu cei mai importanti manageri de pe piata. Pentru a afla cine sunt invitatii editiei din luna iulie si pentru mai multe detalii despre “MEET THE CEO”, accesati sectiunea evenimente de pe site-ul www.businessmagazin.ro sau sunati la numarul de telefon 0318.256.293.

"In toamna lui 2006 aveam destule pe masa. Eram executiv la OTENET si director tehnic la OTE, lucram direct cu Panagis Vourloumis. Dupa o vreme, au inceput sa apara tot mai des in discutiile cu el numele Romtelecom si intrebari legate de interesul meu de a pleca in alte tari. Atunci am inteles ca are alte planuri pentru mine", isi aminteste Yorgos Ioannidis cum a ajuns sa vina la Romtelecom.

La inceputul anului, Ioannidis a fost numit la conducerea operatiunilor Romtelecom si a fost anuntat ca are la dispozitie zece zile pentru a face transferul. In februarie 2007 prelua fraiele companiei, gasind aici un management destul de impacat cu pierderea clientilor, cu argumentul ca pleaca dintre cei cu venituri mai reduse, iar cei care raman sunt de fapt cei relevanti, cu venituri peste medie.

"Nu existau insa studii concrete, asa ca primul lucru pe care l-am facut in Romania a fost un mic sondaj printre programatorii unui dezvoltator de soft, in principiu oameni pasionati de tehnologie si cu venituri mai mari", spune seful Romtelecom. A descoperit ca majoritatea nu erau clienti ai companiei, din cauza nemultumirii fata de anumite servicii si de operator in sine. A urmat un lung sir de discutii cu manageri, angajati, clienti si neclienti si o schimbare de management, odata cu demisia a cinci oameni din pozitii de varf.

Cinci luni mai tarziu, Ioannidis anunta primele schimbari cu privire la abordarea pietei si la pachetele de servicii, introducand minutele de convorbiri gratuite, viteze duble de acces la internet si un nou plan tarifar. "Am trimis atunci scrisori tuturor clientilor, incercand sa le explic deciziile si schimbarea la care lucram, in speranta ca voi schimba macar un pic din perceptia creata asupra companiei", povesteste managerul. Da de inteles ca pentru el comunicarea cu oameni cu experienta in domenii distincte, in varii niveluri de management sau chiar simpli angajati este esentiala.

Pentru Ioannidis, cel mai greu an n-a fost insa 2007, desi admite ca pret de cateva luni a jucat singur pe teren, dupa ce a ramas doar cu o parte din echipa de management. Stia atunci ce e de facut, iar lucururile erau clare. Dar anul trecut peisajul s-a schimbat complet, dupa ce in 2008, fluctuatia clientilor se stabilizase, iar pierderile ajunsesera in tot anul cat cele dintr-o singura luna din 2007. "Credeam ca avionul a decolat si ca incepem sa zburam. Criza ne-a adus insa inapoi la sol anul trecut si trebuie sa recunosc ca n-am stiut prea bine cum sa reactionez initial", declara seful Romtelecom. De-abia din a doua jumatate a acestui an, dupa estimarea lui, ar trebui sa se vada si primele semne bune.

---------

Pentru a afla cine sunt invitatii editiei din luna iulie si pentru mai multe detalii despre "MEET THE CEO", accesati sectiunea evenimente de pe site-ul www.businessmagazin.ro sau sunati la numarul de telefon 0318.256.293.

Urmărește Business Magazin

/cover-story/meet-the-ceo-yorgos-ioannidis-restructuratorul-romtelecom-video-6496538
6496538
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.