Istoria antibioticelor şi rezistenţei

Autor: Georgiana Călin Postat la 25 ianuarie 2017 319 afişări

La nivel european, în prezent, circa 25.000 de oameni îşi pierd viaţa anual ca urmare a infecţiilor produse de bacterii rezistente la antibiotice.

Istoria antibioticelor şi rezistenţei

Cu ocazia celei de-a noua ediţii a Zilei europene a sensibilizării cu privire la utilizarea antibioticelor, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat spre finele anului trecut cele mai recente date în legătură cu rezistenţa şi consumul de antibiotice la nivelul UE. Rezultatele arată negru pe alb că rezistenţa la antibiotice a continuat să crească în 2015.

Pentru sistemul modern de sănătate, creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare deosebit de gravă. Ne bazăm pe antibiotice eficace pentru a trata infecţiile comune şi pentru a ne asigura că alte proceduri medicale (de exemplu, intervenţiile chirurgicale) îşi menţin gradul de siguranţă şi pot fi efectuate oricând este nevoie. Însă în ultimele decenii, o combinaţie de factori - impedimente ştiinţifice, comerciale şi reglementarea -, a făcut ca descoperirea de noi antibiotice să nu ţină pasul cu infecţiile rezistente la tratamente. În plus, am ajuns să ne confruntăm cu problema utilizării incorecte a antibioticelor şi a altor substanţe antimicrobiene, atât la oameni, cât şi la animale, în cea mai mare parte a lumii, fapt care agravează rezistenţa la medicamente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antibiotice,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.