DIWAKER SINGH, DELTA RESORT

Postat la 28 februarie 2006 3 afişări

Am investit in Romania 3 milioane de euro. Si nu ma opresc aici"

28 OCTOMBRIE 1998

Diwaker Singh vine in Romania ca presedinte si director executiv al companiei Telemobil, investit in aceasta functie de principalul investitor, JP Morgan.

CE SPERA: Sa incheie cu bine mandatul de doi ani si sa se intoarca in Anglia.

CE STIE: Ca Romania este o tara in tranzitie.

CE NU STIE: Ca nu va mai parasi Romania decat pentru cinci luni.

 

Diwaker Singh - cunoscut astazi ca "fostul presedinte al Zapp" - a sosit in Romania de ziua lui. Initial a crezut ca vine pentru doi ani, atat cat prevedea contractul cu Telemobil. Dupa doi ani insa, cand compania a fost cumparata de Qualcomm si a primit numele de Zapp, contractul i s-a prelungit cu doi ani."Cand au trecut si cei doi ani, am crezut ca voi parasi in sfarsit Romania", isi aminteste indianul. "Am impachetat totul si m-am intors la Londra, dar am aflat ca peste cinci luni urma sa ma intorc" - drept consultant al GeCAD in negocierile cu Microsoft.

 

Desi se simte foarte bine in Romania - "acasa" si "siguranta" fiind cuvintele pe care le rosteste des -, lipsa investitiilor in infrastructura il dezamageste in continuare. Dar l-a si retinut in tara, dupa ce contractul de consultanta pentru GeCAD a luat sfarsit. Inca din 2000, cand a fost invitat la pescuit in Delta Dunarii, a "pus ochii" pe oportunitatea de a construi un complex hotelier de lux in acel loc populat doar cu hoteluri cu aer comunist.

 

Asa s-a nascut in luna mai a anului trecut complexul hotelier de cinci stele Delta Resort, o investitie de 7,5 milioane de euro la care au contribuit investitorii britanici Ben Goldsmith si Michael Radomir. Impreuna cu ei, Singh va inaugura la jumatatea acestui an o fabrica de produse lactate din lapte de bivolita.

 

In plus, indianul a cumparat un complex hotelier format din patru cladiri in Borsec si urmeaza sa parieze pe turism si in Sfantu Gheorghe, in Maramures si in zona Suceava. Hotelurile pe care le va construi vor intra sub umbrela brandului Heritage Hotels & Resorts. "Personal am investit in Romania 3 milioane de euro. Si nu ma opresc aici", promite Singh.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DIWAKER SINGH,
DELTA RESORT
/cover-story/diwaker-singh-delta-resort-1049428
1049428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.