CU ORDINE DE PLATA

Postat la 12 iunie 2007 2 afişări

Cinci fonduri de investitii au tinut pana acum sub lupa piata romaneasca. Unele au cumparat deja afaceri online, altele sunt in cautarea vanzatorului potrivit, iar restul nu vor mai avea ce sa cumpere. Fiecare dintre proprietarii principalelor business-uri pe Internet a fost vizitat de-a lungul timpului de mandatati ai acestui "big five".

 

MCI Management: Fondul de investitii listat la bursa din Varsovia are in atentie achizitii in zona Europei Centrale si de Est. Poate aduce finantari cuprinse intre 250.000 de euro si 5 milioane de euro pentru fiecare proiect. A purtat mai multa vreme tratative pentru implicarea in Neogen, dar a fost preferat Tiger Global Management.

 

Intel Capital: Fondul de investitii al producatorului de componente PC Intel are investitii de 4 miliarde de dolari in noua domenii din IT, inclusiv Internet. In Romania detine 32,5%, alaturi de fondul de investitii Polish Enterprise, la producatorul de software Siveco. La randul lui si-a manifestat dorinta de a cumpara Neogen.

 

Wouwer Investeringen: De origine olandeza, fondul a fost infiintat de cei care au vandut afacerea Allegro, o retea de site-uri de licitatii care acum este pe locul al doilea in Europa, dupa eBay. Luna trecuta au intrat printr-o participatie de marime necunoscuta in actionariatul Neogen. Planurile lor, dupa cum spune Calin Fusu, sunt de a dezvolta un site de licitatii in Romania, in interiorul Neogen sau chiar separat.

 

Tiger Global Management: In februarie 2007 a facut public faptul ca iese pe piata cu un nou fond de private equity in valoare de 1 miliard de dolari (750 de milioane de euro) care se va concentra in special pe pietele emergente. Fondul este al patrulea al Tiger Global Management si de departe cel mai mare de pana acum. Tarile unde vor fi investiti banii sunt Rusia, China, India, Japonia, Romania, Brazilia si Statele Unite.

 

NCH Advisors: In Romania detine importante participatii la afaceri ca Vel Pitar, Winmarkt, United Capital si este principalul proprietar de site-uri din Romania prin asocierile pe care le are Netbridge, grupul online pe care il detine. In Rusia si-a facut exit-ul din cateva importante afaceri online in favoarea celor de la Tiger Global Management.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CU ORDINE DE PLATA
/cover-story/cu-ordine-de-plata-1054772
1054772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.