Cele mai mari firme intrate anul trecut in insolventa

Postat la 29 ianuarie 2010 169 afişări

Cele mai mari firme intrate anul trecut in insolventa vin in special dinspre comert, de departe cel mai afectat domeniu de criza economica.

50% din firmele intrate in insolventa, respectiv in faliment anul trecut vin dinspre zona comertului, arata statisticile. Dar cifrele mai arata ceva si anume ca cei mai afectati retaileri au fost cei romani; Pic, Leonardo, Mondex, Ultra Pro, Ethos sunt doar exemplele vizibile, dupa cum spune Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa siRestructurare.

"Retailerii romani au mers de multe ori dupa flerul propriu, de multe ori exagerat de pozitiv, nu au avut consultanti cu experienta de retail, dar nici nu au avut in spate un grup international care sa ii sprijine la inceputul crizei. De aceea eu cred ca marii castigatori ai crizei in retailul romanesc vor fi comerciantii straini, incepand cu magazinele de pantofi pana la legume si fructe", afirma Stancescu.

PSV Company este cea mai mare companie din Romania care a intrat in insolventa (400 mil. euro afaceri in 2008). Pe treapta a doua se claseaza Cuprom, cu afaceri de 190 de milioane de euro in 2008.

Pe pozitia a treia a clasamentului celor mai mari firme autohtone intrate in insolventa se afla supermaketurile Pic, cele mai mari ca lant autohton, au intrat anul trecut in insolventa. Compania a avut in 2008 afaceri de 154 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/cover-story/cele-mai-mari-firme-intrate-anul-trecut-in-insolventa-5455774
5455774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.