Care sunt dezavantajele falimentului?

Postat la 29 ianuarie 2010 202 afişări

Principalul dezavantaj este legat de imagine. Odata declarat un faliment, imaginea in piata, dar si in ochii viitorilor creditori, devine mai sensibila. Influenta pe verticala. Daca prin faliment au avut loc schimbari importante in cadrul unui sector economic sau daca apar probleme majore sociale, compania poate sa se confrunte cu o reintrare foarte dificila pe piata.

Asumarea raspunderii trebuie avuta in vedere in momentul declansarii falimentului. Daca in urma analizei dosarului sau a declaratiilor tertilor instanta ajunge la concluzia ca ca administratorii firmei nu au facut toate eforturile pentru a evita starea de faliment, se pune problema unei eventuale atrageri a raspunderii, fie patrimoniale, fie chiar penale pentru membrii organelor de conducere. Administratorii societatii pot fi acuzati de bancruta frauduloasa, abuz de incredere, inselaciune, iar practicianul in insolventa poate fi acuzat de delapidare.

Falimentul unei societati prezinta mai multe dezavantaje pentru cei care au de recuperat datorii: creditorii care au imprumutat societatea fara a lua garantii pot ajunge sa nu isi recupereze nimic din sumele acordate ca imprumut. Creditorii privilegiati (bugetarii, garantatii) pot recupera ceva in masura in care exista bunuri suficiente pentru a se acoperi creantele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cover story,
insolventa,
faliment,
dezavantaje
/cover-story/care-sunt-dezavantajele-falimentului-5455841
5455841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.