Viata la tara, tips & tricks

Postat la 08 februarie 2006 1 afişăre

Cand stresul orasului isi spune cuvantul si va vine dorul de duca, poate ca n-ar strica sa va documentati putin inainte de a renunta la tot si a va apuca de agricultura.

Cand stresul orasului isi spune cuvantul si va vine dorul de duca, poate ca n-ar strica sa va documentati putin inainte de a renunta la tot si a va apuca de agricultura.

Site-ul american Sustainable Agriculture Research and Education - www.sare.org - se adreseaza celor care vor sa se informeze despre asa-numita "agricultura durabila" si este impartit in mai multe categorii. 

Nu doar potentialii fermieri au ce citi pe acest site, pentru ca in sectiunea "Consumatori", autorii au introdus o serie de informatii introductive despre "agricultura sustenabila" si despre modul in care poate fi practicata. Pentru inceput, n-ar fi rau sa va puneti la curent cu definitia conceptului - "agricultura realizata prin diverse metode, mai profitabile, sanatoase din punct de vedere al mediului inconjurator si pozitive pentru comunitati". Cum ati putea sustine aceasta idee? Americanii, pragmatici, au gasit o metoda care are legatura, evident, cu banii: "Modul in care decideti sa cheltuiti bani pentru a cumpara mancare este votul dumneavoastra in favoarea sau impotriva anumitor metode de a produce alimentele", spune site-ul.

Insa daca va visati "patron" la o ferma de succes, n-ar strica sa treceti pe la sectiunea "Fermieri", unde vi se va explica care sunt pasii care trebuie urmati pentru a transforma pasiunea pentru munca in aer liber intr-o afacere de succes. Cursurile in format tiparit costa (de obicei, pana in 20 de dolari), dar versiunile electronice sunt, in cea mai mare parte, gratuite.

Printre publicatiile pe care le puteti accesa se numara "Ghidul pentru realizarea unui business plan pentru ferme si afaceri in mediul rural", "Cum sa obtii sol de calitate mai buna pentru recolte" sau "Productia de otel in mediul rural", dar si multe altele. Si pentru ca oricarei comunitati online ii sta bine atunci cand are un loc in care sa schimbe impresii, si www.sare.org le ofera utilizatorilor posibilitatea de a accesa un grup de discutii. Indiferent ce problema ati avea, sunt mari sanse sa gasiti raspunsul la ea, vorbind pe Internet cu alti pasionati ai vietii la tara. Iar daca totusi nu reusiti, nici o problema, pe site exista arhiva discutiilor inca din anul 2000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Viata la tara,
tips & tricks
/business-hi-tech/viata-la-tara-tips-tricks-976011
976011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.