Topul revistei „science“

Postat la 07 aprilie 2006 1 afişăre

Cea mai importanta descoperire stiintifica a anului 2004 a fost facuta de doi roboti, potrivit clasamentului revistei americane "Science".

 

APA PE MARTE: Robotii Nasa - Spirit si Opportunity - au furnizat dovezi clare asupra existentei, in trecutul planetei Marte, de apa sarata si acidulata.

 

HOBBITUL INDONEZIAN: O echipa de arheologi a descoperit o noua specie de oameni care aveau doar un metru inaltime si au trait in urma cu 18.000 ani pe insula indoneziana Flores.

 

CLONAREA UMANA: Cercetatorii sud-coreeni au tinut capul de afis in lumea stiintifica luni la rand, dupa ce au anuntat ca au reusit sa cloneze in premiera embrioni umani.

 

CONDENSATELE: In 2004, oamenii de stiinta au facut progrese importante in intelegerea felului in care se comporta gazele foarte reci, numite condensate.

 

COMORI IN ADN: Fragmentele asa-numitului "junk ADN" s-au dovedit mult mai importante decat se credea pana acum, avand un rol esential in functionarea genelor.

 

PERECHEA DE PULSARI: Astrofizicienii au descoperit prima pereche cunoscuta de pulsari.

 

DECLINUL DIVERSITATII: Au fost si vesti rele anul acesta, legate de declinul diversitatii speciilor, dupa cum reiese din studii aprofundate asupra amfibienilor, fluturilor, plantelor si pasarilor.

 

APA LA ROBINET: Noi descoperiri cu privire la structura si comportamentul chimic al apei ar putea aduce schimbari in chimie si in stiinta atmosferei.

 

MEDICAMENTE PENTRU SARACI: Parteneriatele "public-privat" au devenit o forta in 2004, potrivit revistei "Science", punandu-si amprenta asupra felului in care se dezvolta si sunt distribuite medicamentele in tarile in curs de dezvoltare.

 

GENELE DIN PICATURA DE APA: Anul acesta, cercetatorii au descoperit o noua modalitate de a depista, in apa, forme de viata invizibile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Topul revistei „science“
/business-hi-tech/topul-revistei-science-1005361
1005361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.