Romanian Gifted School | Romanian Gifted School

Postat la 03 februarie 2023 60 afişări

Romanian Gifted School (RGS) este prima şcoală din România dedicată copiilor cu abilităţi înalte, de la 2 la 19 ani, şi include grădiniţă, şcoală şi liceu. RGS vrea ca potenţialul acestor copii să nu se piardă şi să primească educaţie adecvată, pe nevoile lor.

Descrierea inovaţiei:

RGS a fost lansată în 2020, în Bucureşti, în urma unei nevoi pe care fondatoarea şi directorul şcolii, Simona Mitrea, a descoperit-o la copilul ei cel mare şi, în paralel, în comunităţile de părinţi cu care interacţiona la conferinţele, şi workshopurile pe care le organiza sau la care era invitată. „A avea abilităţi înalte nu se referă la notele pe care copiii le iau ei la şcoală, ci la dezvoltarea lor cognitivă mult mai rapidă decât cea fizică. Poate fi vorba de un fin simţ de observaţie, o memorie deosebită, o curiozitate ieşită din comun. Din păcate, mulţi dintre aceşti copii nu au parte de o educaţie adaptată nevoilor lor pentru că nu sunt identificaţi, iar sistemele educaţionale pun accent pe uniformizarea comportamentelor”, spune Simona Mitrea. Scopul şcolii este să le educe caracterul elevilor şi să se predea în şcoală experienţial, în fiecare zi. La RGS se descoperă profilul psihologic al copiilor urmărind factorii constituenţi – inteligenţa fluidă (logica), inteligenţa cristalizată (bazată pe limbaj), inteligenţa socială si inteligenţa emoţională – pentru a crea un parcurs educaţional personalizat. RGS este acreditată pe curriculum britanic (PENTA) şi autorizată să funcţioneze ca şcoală IB (International Baccalaureate) şi IALDS (SUA). Limba de predare este engleza. Se pune accent pe accelerarea învăţării – cultura organizaţională şi transdisciplinaritate şi pe dezvoltare personală, emoţională, orientare în carieră.

Elementul de noutate:

RGS e unică tocmai prin concept în sine – prima şi singura şcoală dedicată copiilor cu abilităţi înalte din România, dar şi prin scopul pe care-l are – de a-i ajuta pe aceşti copii să îşi dezvolte potenţialul maxim, să fie descoperiţi şi să aibă parte de educaţie în deplinătatea capacităţilor lor intelectuale, emoţionale, cognitive etc. Pentru a-i înţelege cu adevărat pe aceşti copii, profesorii şcolii au parte de un training special, care-i ajută ulterior în lucrul cu elevii, să le ofere atenţia şi motivaţia necesare.

Efectele inovaţiei:

„Impactul asupra acestor copii va fi imens – vor putea să-şi dezvolte potenţialul maxim, vor fi educaţi într-un mediu unde le sunt înţelese nevoile, vor putea relaţiona şi comunica cu uşurinţă. Un copil, elev al şcolii, a fost admis, la 16 ani, la Conservatorul din Viena. Şi acesta e doar un exemplu că atunci când se dezvoltă în mediul potrivit, aceşti copii cu abilităţi înalte pot performa şi-şi pot urma visurile”, spune fondatoarea.

Simona Mitrea, fondator şi director, Romanian Gifted School

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.