Psihologia, sufletul comertului

Postat la 14 martie 2006 1 afişăre

Oare cam ce-i trece prin cap lui Bill Gates exact in acest moment? Sau lui Donald Trump? Ce bine-ar fi sa existe un site pe Internet care sa publice zilnic macar doua-trei din ideile secrete ale celor mai bogati oameni din lume, poate asa vom avea si noi, ceilalti, mai multe sanse sa devenim niste oameni de afaceri de succes.

Oare cam ce-i trece prin cap lui Bill Gates exact in acest moment? Sau lui Donald Trump?

Ce bine-ar fi sa existe un site pe Internet care sa publice zilnic macar doua-trei din ideile secrete ale celor mai bogati oameni din lume, poate asa vom avea si noi, ceilalti, mai multe sanse sa devenim niste oameni de afaceri de succes. 

Insa pana cand psihologia (sau telepatia?) va ajunge la un nivel atat de performant, ne putea multumi cu un alt site - www.psychotactics.com - care isi propune sa dezvaluie doritorilor, pe gratis, cateva din misterele creierului de om de afaceri.

Ideea apartine unui specialist cu experienta in industria de publicitate - Sean D’Souza, fost angajat al agentiei Leo Burnett. "Nu sunt psiholog", spune el, "dar inteleg destul de multe despre cum gandesc consumatorii". D’Souza spune ca, cu un minim efort, mecanismele gandirii oamenilor pot fi dezvaluite si "exploatate" in folosul unei afaceri. Site-ul atrage prin tonul amuzant. Una din pagini prezinta o imagine generica a clientului - un desen cu un barbat plictisit, obosit, care striga dupa un taxi. "Acesta este clientul tau", suna explicatia desenului. "Nu il intereseaza nimic altceva decat problemele lui. Intr-o milisecunda tu trebuie sa il faci sa nu se mai gandeasca la acel taxi, ci la o pizza.

Pentru asta trebuie sa apelezi la instrumente psihologice, ca sa ii atragi atentia, sa o mentii si la sfarsit sa il faci sa cumpere". "Psihologia cifrei 3", "Cum sa faci o prezentare PowerPoint la fel de eficienta ca o reclama TV", "Puterea intrebarii de ce?’", sunt doar cateva dintre articolele cu idei de marketing publicate pe www.psychotactics.com. Iar daca totusi obositi si aveti nevoie de o pauza, nu-i nevoie sa parasiti site-ul. Rubrica "Fun Stuff" contine cateva caricaturi cu tematica de business si imagini amuzante cu exemple de slujbe care va vor face sa renuntati la a va mai plange de serviciul dumneavoastra. Daca ati prins gustul, tot aici gasiti si alte linkuri spre site-uri mai specializate pe "glume de business".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Psihologia,
sufletul comertului
/business-hi-tech/psihologia-sufletul-comertului-977295
977295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.