Nimeni nu e perfect

Postat la 24 aprilie 2007 1 afişăre

Una dintre activele importante ale unei persoane publice este reputatia. Site-ul The Gorb invita vizitatorii sa corecteze perceptia generala asupra oamenilor de afaceri sau a politicienilor, ajutandu-i astfel pe cei care vor lua in viitor contact cu acestia.

Una dintre activele importante ale unei persoane publice este reputatia. Site-ul The Gorb invita vizitatorii sa corecteze perceptia generala asupra oamenilor de afaceri sau a politicienilor, ajutandu-i astfel pe cei care vor lua in viitor contact cu acestia.

 

Un contract se poate semna cu o strangere de mana si nici macar informatii aparute ulterior nu vor schimba hotararea unui om de afaceri cu principii. Site-ul The Gorb incearca sa-i departajeze insa pe cei cu principii de cei fara scrupule, incurajand vizitatorii sa dea note persoanelor cu care au avut contact. Parerile pot fi bune sau rele, dar din experientele cumulate ale mai multor membri se poate construi ceea ce site-ul spune ca reprezinta "personalitatea" unor cunoscuti oameni de afaceri sau politicieni. Opiniile sunt automoderate: cei care isi spun parerea isi construiesc la randul lor propria reputatie. Daca o persoana lauda excesiv si nejustificat o alta sau dimpotriva, o acuza de trasaturi negative de caracter imposibil de confirmat de altii, va fi investit cu un capital de incredere mai mic si, eventual, scos dintre membrii site-ului. Iar adevarul va iesi la iveala pe masura ce opiniile sunt acumulate si validate de fapte noi. Singura conditie necesara este ca site-ul sa acumuleze suficienti vizitatori "reputati" care sa-si spuna parerea despre oamenii cu care au intrat in contact. Site-ul, lansat luna trecuta in versiune "alpha", nu are deocamdata vreun personaj de origine romana a carui reputatie sa fie pusa in discutie. Dar s-ar putea dovedi un instrument interesant in cazul campaniilor electorale din SUA: candidatii pentru alegerile de anul viitor sunt toti recenzati pe site. Despre Hillary Clinton se pare ca nu exista o perceptie foarte buna. Este notata cu 4,38 puncte din 10 posibile, desi caracterizata cu atribute ca "inteligenta" si "increzatoare in sine". Profilurile persoanelor publice pot fi cautate pe site introducand adresa de e-mail a respectivilor. Imposibilitatea de a cauta doar dupa numele unei persoane e unul dintre minusurile evidente ale site-ului, care poate va fi corectat in versiunea finala. La fel de utila ar fi si introducerea unui clasament al celor mai credibili si celor mai putini recomandati oameni recenzati pe site. Fara indoiala insa, e o idee noua care ar putea profita de curiozitatea dintotdeauna a oamenilor obisnuiti de a cunoaste VIP-uri. Pericolul este pentru cei care devin membri sa afle la randul lor ca nu sunt vazuti atat de bine pe cat ar fi crezut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nimeni nu e perfect
/business-hi-tech/nimeni-nu-e-perfect-1008952
1008952
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.