Low-costul rachetelor, în prag de lansare oficială

Postat la 08 februarie 2021 105 afişări

Astra, un start-up susţinut de Marc Benioff, directorul general al companiei americane de software şi cloud Salesforce, cu venituri de 20 de miliarde de dolari anul trecut şi Eric Schmidt, fostul director general al Google, ar putea să se lanseze oficial în următorul trimestru.

 Astra ar avea deja contracte cu companii, dar şi cu diverse instituţii publice, care generează venituri de 150 de milioane de dolari. Compania se bazează pe un model de business low-cost de lansări de rachete şi ar urma să lanseze sateliţi pe orbită mai târziu în cursul acestui an.

Compania înfiinţată în urmă cu patru ani va dobândi o finanţare de 500 de milioane de dolari, printre care 300 de milioane de dolari de la Holicity şi 200 de milioane de dolari de la Black Rock şi va fi evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

 Se previzionează că SpaceX, compania de explorare a spaţului a lui Elon Musk, să ajungă la o evaluare mai mare de 60 de miliarde de dolari într-o rundă de finanţare care se va întâmpla în cursul acestui an, în timp ce acţiunile Virgin Galactic, compania de turism spaţial a lui Richard Branson, a urcat cu 200% din septembrie.


„Vom lansa sateliţi în fiecare lună începând cu finalul anului 2021, săptămânal până în 2023, bisăptămânal în 2024 şi zilnic până în 2025”, a spus CEO-ul şi cofondatorul Chris Kemp într-un interviu acordat Financial Times


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.