Goodlegal | Goodlegal = Plaftormă de infrastructură juridică

Postat la 02 februarie 2023 28 afişări

Goodlegal este o platformă lansată din nevoia de a putea crea un cadru tehnic de legal ops preconstruit, dar care permite şi abilitatea de a-ţi face propriul design al operaţiunilor juridice prin această platformă modulară. A fost dezvoltată pentru oricine îşi doreşte să digitalizeze şi eficientizeze operaţiunile juridice, dar şi generale din companie.

Descrierea inovaţiei:

Lansată în 23 noiembrie 2022 în Bucureşti, Goodlegal este un rezultat al nevoii de a digitaliza industria juridică, dar şi celelalte zone pe care le influenţează, cum ar fi, de exemplu, cea de resurse umane (posibilitatea de a face tot procesul digital de la contractare la notificări şi dosar digital pentru toţi angajaţii). Goodlegal îşi propune să creeze o piaţă nouă definită ca Legal Infrastructure Platform, unde oricine să poată să-şi rezolve nevoile de operaţiuni juridice şi digitalizare a activităţii. Investiţia iniţială pre-seed în platformă a ajuns la 1,2 milioane de euro. Lansarea presupune şi o versiune Community gratuită pentru freelanceri, firme mici de avocatură şi start-up-uri. Scopul este de a asigura un acces la tehnologie pentru îmbunătăţirea activităţii, indiferent de puterea economică a clientului. Iniţiatorul proiectului este Vasile Ţiple, cofondator şi CEO al platformei. El a fost directorul juridic global al UiPath şi arhitectul echipei globale juridice şi de conformitate. A condus proiectarea şi implementarea operaţiunilor juridice şi a viziunii de automatizare juridică a companiei. În ultimul său rol la UiPath ca şef al departamentului Legal & Compliance Automation, Vasile a creat programul extern de automatizare juridică prin transformarea unui program intern pe care l-a implementat în 2016 în UiPath Legal, spre a utiliza RPA pentru activităţi juridice în companii. Este doctor în drept  internaţional la Universitatea din Bucureşti, autor a mai multor lucrări academice despre drept, administraţie şi inteligenţă artificială şi a lucrat anterior la diverse companii, inclusiv Adobe. Alături de el în echipă se află Alexandru Căciulescu, cofondator şi CTO (un profesionist în inginerie şi cercetător cu experienţă în companii de top precum UiPath şi J.P. Morgan, precum şi cu o prezenţă puternică în mediul academic şi în comunităţile open-source); Alexandru Tătăran, cofondator şi CPO (cu o experienţă de peste un deceniu în a ajuta liderii de piaţă să-şi construiască avantaje competitive prin tehnologii de ultimă oră) şi Ioana Teleanu, cofondator (un profesionist UX cu experienţă în companii mari precum UiPath şi ING Bank, oferind şi consultanţă şi design pentru start-up-uri aflate la început de drum).

Elementul de noutate:

Prin intermediul platformei Goodlegal, orice organizaţie poate să îşi pună bazele unui cadru juridic de funcţionare a organizaţiei din punct de vedere: 1. Tehnic (cadrul de funcţionalităţi software care permit procesarea, analiza şi semnarea de documente, colaborare internă şi externă); 2. Conţinut (documente juridice industry standard); reţea de parteneri (intermediere servicii juridice). În prezent piaţa la nivel global este fragmentată în platforme care rezolvă o singură funcţionalitate (de ex. e-sign), pe când utilizatorii au nevoie de o soluţie care să întrunească cât mai multe functionalităţi sub aceeaşi umbrelă pentru o implementare rapidă, eficientă şi cost effective. În loc să negociezi cu 10 furnizori diferiţi functionalităţi diferite pe care fiecare le furnizează separat Goodlegal permite accesarea acestora într-o singură platformă.

Efectele inovaţiei:

Platforma va permite digitalizarea efectivă a activităţii companiilor şi accelerarea creşterii businessului acestora deoarece le va permite să se concentreze pe afacere, aspectele operaţionale ale acesteia fiind digitalizate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.