E-mail pe caramizi

Postat la 22 mai 2007 1 afişăre

Un nou serviciu de mesagerie va permite transmiterea gratuita a e-mail-urilor chiar si pentru cele mai simple si ieftine telefoane mobile. Singura conditie e ca utilizatorul sa se afle in Franta.

Un nou serviciu de mesagerie va permite transmiterea gratuita a e-mail-urilor chiar si pentru cele mai simple si ieftine telefoane mobile. Singura conditie e ca utilizatorul sa se afle in Franta.

 

Acolo va fi lansat in premiera la sfarsitul acestei luni un serviciu de acces mobil gratuit la e-mail. Numele serviciului este Freedom Mail si va permite trimiterea si primirea de mesaje e-mail pe telefoanele mobile, indiferent daca dispozitivele sunt sau nu smartphone-uri cu sistem de operare. Tehnologia care permite acest lucru a fost dezvoltata de compania americana SetNet, cel mai mare furnizor mondial de solutii pentru e-mail mobil. De regula, serviciile companiei sunt folosite de companiile de telefonie mobila care ofera mai departe clientilor serviciul, contra cost. De data aceasta, traseul a fost scurtat. SetNet ofera solutia gratuit, iar veniturile vor fi obtinute din reclamele cu care se vor incheia intotdeauna e-mail-urile. In prezent, daca cineva doreste sa foloseasca e-mail-ul pe telefonul mobil trebuie sa aleaga un plan tarifar care include transfer de date si sa aiba un smartphone.

 

Freedom Mail va permite oricarui utilizator sa foloseasca pe mobil orice fel de client de e-mail, inclusiv popularele Yahoo! sau Gmail. Abonatul nu trebuie sa foloseasca sistemul oferit de reteaua de telefonie mobila, e suficient sa-si trimita adresa de e-mail pe care o foloseste intr-un SMS catre SetNet. Dupa ce existenta adresei de e-mail este verificata, utilizatorul primeste la randul lui un SMS care contine un link spre o pagina web. Pe aceasta pagina vor aparea permanent noile e-mail-uri primite si tot de aici utilizatorul le va putea raspunde. Initiativa vine intr-un moment in care cei mai mari producatori de solutii software pentru e-mail, fie el mobil sau obisnuit, sunt implicati in complexe dispute in instanta, certandu-se pe tema cui apartin drepturile de proprietate intelectuala ale mai multor tehnologii. Un moment prielnic pentru SetNet, care spera ca va genera suficiente venituri din publicitate. Temele reclamelor sunt alese chiar de utilizatori in etapa de completare a unui formular.

 

O alta initiativa de acest gen a fost lansata de compania Emoze la inceputul lunii ianuarie, dar serviciul include doar varianta e-mail-ului de serviciu, nu si serviciile gratuite ale Google si Yahoo!. Care dintre strategii va fi mai populara e dificil de apreciat. Un lucru e sigur insa - ambele vor fi gratuite.      

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
E-mail pe caramizi
/business-hi-tech/e-mail-pe-caramizi-1009215
1009215
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.