Allegro (ma non troppo)

Postat la 13 august 2007 1 afişăre

Pe cel mai nou site de comert online din Romania, vanzator poate fi oricine si marfa poate fi orice. Conditia e ca in sapte tari sa existe macar un cumparator.

Pe cel mai nou site de comert online din Romania, vanzator poate fi oricine si marfa poate fi orice. Conditia e ca in sapte tari sa existe macar un cumparator.

 

Aukro este pentru Europa de Est ceea ce reprezinta eBay pentru Statele Unite. Alaturi de Romania, reteaua de site-uri de licitatii a companiei QXL este prezenta in Polonia cu brandul Allegro - de la care a si pornit toata afacerea, in Cehia, Rusia, Ucraina si Bulgaria sub numele Aukro, iar in Ungaria cu TeszVesz. In oricare dintre aceste tari, QXL este lider de piata intre site-urile de licitatii. E drept insa ca eBay este prezent doar in Polonia, pentru ca celelalte piete nu au prezentat pana acum un interes foarte mare pentru gigantul american.

 

De putin timp, site-ul Aukro a fost lansat si in Romania, cu avantajul - fata de site-uri cum este Okazii.ro - dat de faptul ca permite si intermedierea de exporturi sau importuri. Contul de utilizator din Romania, necesar pentru a intra intr-o tranzactie pe site, este valabil in oricare alt site din grupul regional. Evident, aceasta nu inseamna ca exporturile realizate astfel vor influenta balanta comerciala; site-urile de acest fel sunt pentru micii comercianti sau pentru oameni obisnuiti care vor sa vanda cate ceva de prin casa, nou sau la mana a doua.

 

Momentan, nici vanzatorii si nici cumparatorii nu s-au inghesuit in magazinul online, dar la nivel european exista 7 milioane de utilizatori inregistrati, lor adaugandu-li-se un altul nou la fiecare 16 secunde, dupa estimarile QXL. "Ne vom concentra pe cresterea numarului de clienti si in acest sens suntem gata sa investim mult in marketing, servicii pentru clienti si instrumente securizate de tranzactionare", a declarat Michal Klar, directorul pentru operatiuni internationale al QXL si project manager pentru Romania. El adauga ca se asteapta ca, dupa ce romanii se vor obisnui cu site-urile de licitatii, cresterea valorica a pietei sa fie de cel putin 100% pe an.

 

Resursele despre care Klar spune ca ar putea fi investite exista: QXL este listata la bursa din Londra si are o capitalizare bursiera de 600 de milioane de euro. Iar actionarii QXL, fondurile de investitii Wouwer si Tiger Global Management, sunt cele care detin recordul pana acum din punctul de vedere al valorii achizitiilor in online-ul romanesc. In acest an au preluat participatii la companiile Neogen si eJobs contra a 10 milioane de euro.

 

Site-ul este in varianta beta pentru cel putin inca cateva saptamani, perioada in care Aukro asteapta feedback-ul utilizatorilor pentru a adapta serviciul. Si spre deosebire de restul tarilor unde functioneaza, vanzatorii nu trebuie momentan sa plateasca vreun comision.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Allegro (ma non troppo)
/business-hi-tech/allegro-ma-non-troppo-1010104
1010104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.