100 Cele mai puternice femei din business. Ramona Livinţi, CFO, NN Asigurări de Viaţă

Postat la 15 mai 2024 74 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Ramona Livinţi, CFO, NN Asigurări de Viaţă

Prime brute subscrise (2023): 1,01 mld. lei

Număr de angajaţi: aprox. 500


Biografie:

Cu o experienţă de peste 16 ani în industria financiară, atât în domeniul asigurărilor, cât şi în audit şi consultanţă, Ramona Livinţi a evoluat de-a lungul carierei în roluri de control financiar în asigurări şi în sectorul bancar.


► Pentru mine este important să fac ceea ce îmi place, să mă remarc şi să fac o diferenţă pentru cei din jur. Iniţial îmi doream să fiu avocat sau procuror, consideram că mi se potriveşte din toate punctele de vedere: atitudine, valori, abilităţi. Am urmat un liceu cu profil real, aşa că mama, pragmatică din fire, m-a îndrumat către o meserie „de viitor”, anume cea de economist. Eram foarte motivată să devin rapid independentă financiar şi să urmez o cale profesională pliată pe abilităţile mele şi care să-mi dea libertatea să fac ceea ce îmi doresc, aşa că am îmbrăţişat această profesie destul de rapid. 

► Am fost atrasă mereu să fac lucrurile altfel decât ceilalţi. Mi-am început parcursul profesional într-o companie de audit, când majoritatea colegilor din generaţie se îndreptau către banking. Am primit o misiune de audit în domeniul asigurărilor şi aşa am luat prima dată contact cu industria în care sunt azi. M-a atras faptul că era o nişă în plină dezvoltare şi nu erau foarte mulţi specialişti în acest segment la acea vreme. Mă număr printre cei norocoşi, pentru că îmi place şi mi se potriveşte foarte bine ceea ce fac.

► În industria asigurărilor, şi nu numai, inovaţia tehnologică va domina în următorii 20 de ani. Inteligenţa artificială va fi esenţială în a transforma toate datele pe care le colectăm în iniţiative, produse şi servicii pliate pe nevoile dinamice ale clienţilor. AI poate fi aplicată în orice proces şi va transforma tot mai mult experienţele clienţilor şi modul în care facem lucrurile în interacţiunea cu ei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.