100 Cele mai puternice femei din business. Gilda Lazăr, Director corporate affairs & communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria

Postat la 16 mai 2024 62 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Gilda Lazăr, Director corporate affairs & communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria

Cifră de afaceri (2022)* : > 7,4 mld. lei

Profit net (2022)*: cca 988 mil. lei

Număr de angajaţi: > 1.400

* cumulat pentru JTI Manufacturing şi JTI Trading


Biografie:

Ar fi putut urma Conservatorul sau Institutul de Teatru, pentru că a făcut aproape trei ani de canto clasic şi doi de teatru la Şcoala Populară de Artă. Dar a ales Filologia şi un parcurs clasic, în termeni americani. „Am început în presă, am continuat în administraţie ca purtător de cuvânt la MAE, am trecut în business.”


► Lucrez la JTI de aproape 30 de ani, dar uitându-mă în urmă nicio zi nu a semănat cu cealaltă. Asta pentru că nu m-am plictisit şi am învăţat tot timpul ceva nou. Ce mi-am dorit în 1997, când m-am angajat la JTI, la momentul respectiv RJ Reynolds, a fost să cresc odată cu compania şi exact aşa s-a întâmplat. În 1993, JTI era una dintre primele multinaţionale care intrau pe piaţa din România, cu şapte angajaţi. 

► La JTI, mai întâi am acceptat să „acord” trei luni de consultanţă, ca să văd cum este. Nu aveam nicio legătură cu domeniul tutunului, nici cu economia, în general, în afară de ceea ce scrisesem ca jurnalistă. Dar, după trei luni, am hotărât că îmi place şi că mi se potriveşte. De atunci, nu e zi în care să nu se întâmple ceva nou şi să nu fie nevoie să mă implic în apărarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale, care ţin de alegere, exprimare, participare.

► Cred că România este încă ancorată în normal, deşi discursul urii şi radicalizarea din mediul online încep şi la noi să-şi arate efectele. Referindu-mă la mine personal, de când mă ştiu am semnalat derapajele, şi ca jurnalist în anii ’90 şi prin ceea ce fac la JTI de aproape 30 de ani. Sper doar să nu devin o voce singulară, contra unui curent care pretinde că-şi doreşte binele public.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.