100 Cele mai puternice femei din business. Alexandra Olaru, Legal & External Affairs Director, Vodafone România

Postat la 08 mai 2024 34 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Alexandra Olaru, Legal & External Affairs Director, Vodafone România

Cifra de afaceri (2022): 4,69 mld. lei

Număr mediu de angajaţi (2022): 2.970


Biografie:

Este membru al boardului Vodafone România din mai 2021, coordonând departamentul Legal & External Affairs. Are peste 27 de ani de experienţă în External Affairs, resurse umane şi comunicare - a fost membru al echipelor executive ale unor companii internaţionale din diverse industrii precum: Philip Morris România, McDonald's România, Unilever South Central Europe şi Nestlé România.


► Meseria şi aspiraţiile mele profesionale s-au regăsit întotdeauna în ecosistemul comunicare – relaţii guvernamentale – educaţie. Acum 20 de ani lucram pentru unul dintre cele mai dinamice sectoare, într-o perioadă care a fost foarte importantă pentru România, cea de preaderare la UE. La nivel personal şi profesional îmi doream să cresc şi să contribui la construcţia pe care compania o făcea în acel moment. Ca evoluţie profesională, mi-am propus să accept acele propuneri care să mă ajute să devin un profesionist mai bun, în domenii diverse. 

► Am încercat să învăţ încontinuu – de la oamenii din companii sau de la cei cu care mă intersectez personal şi profesional, de la companii partenere, de la experienţa altor ţări sau a altor domenii. Am încercat să îmi aleg luptele şi să îmi dedic energia pentru a le câştiga. Am fost în competiţie cu mine. Şi am fost atentă să păstrez ceva ce am aflat despre mine într-un curs de comunicare cu unul dintre cei mai buni traineri globali din acel moment – că pentru un comunicator sunt un foarte bun ascultător. M-am adaptat ascultând. Cred că fără poveştile altora am fi foarte singuri.

► Sunt – şi suntem – nu numai martori, dar şi parte a unor schimbări radicale la nivel de societate. Tehnologia are o contribuţie importantă care face ca graniţe care păreau greu de trecut să devină mai fluide. Munca de acasă a devenit normalitate. Accesul la orice informaţie a devenit un drept. Eu am încredere că România, pe care o văd crescând şi în care mi-am clădit cariera, este ţara cu potenţialul cel mai mare din regiunea noastră. Am văzut asta în ultimii 20 de ani şi nădăjduiesc să o văd şi în următorii 20. România viitorilor 20 de ani este România celor care cred în ea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.