Un pasionat de artă care învârte pe degete milioane de lire (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 septembrie 2014 225 afişări

O pasiune din copilărie pentru istoria celor două războaie mondiale materializată într-o colecţie de monede ieftine şi medalii poate duce la maturitate la crearea unui adevărat muzeu care să adăpostească una dintre cele mai mari colecţii private de arme, armuri şi alte obiecte antice.

Întemeietorul acestui muzeu, denumit Muzeul de Artă Clasică din Mougins, o localitate în apropiere de Cannes, este Christian Levett, un britanic în vârstă de 44 de ani, care a făcut avere ca manager de fonduri speculative de investiţii şi şi-a educat gusturile artistice vizitând Luvrul de nenumărate ori, scrie New York Times.

Printre obiectele din colecţia de antichităţi, instituţia expune şi opere de inspiraţie clasică ale unor artişti ca Andy Warhol, Cezanne, Rubens, Chagall, Picasso sau Salvador Dali.

Levett declara într-un interviu pentru The Guardian că pasiunea lui de colecţionar datează de când avea şapte ani şi strângea monede din epoca victoriană care costau o nimica toată, iar mai apoi a început să cumpere antichităţi, ba chiar şi să preia o revistă de arheologie denumită Minerva. După părerea lui, preţul obiectelor antice de artă e încă mic comparativ cu cel al lucrărilor de artă contemporană sau impresionistă, deşi se pot face bani şi pe această piaţă. În 2008 a cumpărat o statuie a împăratului Hadrian cu 600.000 de lire sterline; în 2011, preţul ei ajunsese la câteva milioane de lire.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/un-pasionat-de-arta-care-invarte-pe-degete-milioane-de-lire-galerie-foto-13262438
13262438
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.