Golful altfel

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 octombrie 2022 20 afişări

Unora le place atât de mult golful încât îşi cumpără o locuinţă în apropierea unui teren ca să poată să joace când doresc, ceea ce a dus chiar la apariţia unor complexuri rezidenţiale destinate lor. Pe de altă parte, cei cărora le place golful, dar nu se pricep prea bine la el, ar putea fi reticenţi să se mute în asemenea zone, ca atare staţiunile şi complexurile rezidenţiale care se axează pe această modalitate de petrecere a timpului liber caută soluţii pentru ei, scrie New York Times.

Printre soluţii se găsesc variante de golf cum ar fi golf cu piciorul, cu discul sau golf de noapte, precum şi activităţi sportive pe timp de iarnă, când terenul nu poate fi folosit pentru scopul său iniţial. Un astfel de exemplu este cel al unui complex din Driggs, Idaho, Tributary, al cărui teren poate fi folosit iarna pentru plimbat cu schiurile sau rachetele de zăpadă ori cu snowmobilul, dar şi pentru jucat golf cu discul sau mersul cu bicicleta adaptată condiţiilor meteo. Alte complexuri din zone cu ierni grele oferă şi posibilitatea de patinaj sau dat cu sania.

Foarte apreciat se dovedeşte a fi golful de timp de noapte, aşa-numitul „glow golf”, jucătorii nemaitrebuind să bage mingea în nişte găuri speciale din pământ, ci să lovească ţinte gonflabile luminoase cu nişte mingi care au şi ele luminiţe. Printre locurile unde se practică astfel de golf se numără Kukui’ula din Kauai, Hawaii, Abaco Club din Bahamas ori Reserva Conchal din Guanacaste, Costa Rica. Cererea pentru golf nocturn este atât de mare în aceste locuri, cel puţin, încât se ţin periodic concursuri şi cei care locuiesc în comunităţile din jurul terenurilor le închiriază din când în când pentru petreceri.

Golful cu piciorul, care presupune folosirea unei mingi de fotbal în locul celei tradiţionale şi lovirea ei astfel încât să intre în gropiţe mai mari, câştigă şi el teren, mai ales în Statele Unite, existând deja terenuri speciale amenajate pentru în locuri precum Evermore Orland Resort, un complex cu locuinţe de închiriat care urmează a se deschide la anul sau în Ka’anapali Beach Resort din Maui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Golful,
teren

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.