Cum îi învaţă Agatha Christie engleza pe străini

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 25 februarie 2012 30 afişări

Cunoscută ca scriitoare de romane poliţiste de mare succes, dintre care unele au fost adaptate şi pentru marele ecran, Agatha Christie are toate şansele să devină o bună profesoară de engleză prin intermediul cărţilor sale, care îi vor ajuta pe străini să-i înveţe limba.

Douăzeci dintre romanele scriitoarei au fost adaptate astfel încât să poată fi folosite de către profesori pentru predarea limbii engleze străinilor, fiind însoţite şi de explicaţii culturale şi un CD care conţine versiunea audio a cărţii respective.

Editura Collins, care deţine drepturile de publicare ale cărţilor Agathei Christie, consideră că versiunile adaptate ale romanelor pot fi folosite în şcoli şi facultăţi unde se organizează cursuri pentru străinii care învaţă engleza şi că, deşi ediţiile au suferit modificări pentru a fi mai uşor de citit, adică au fost prescurtate şi s-a actualizat limba folosită, operaţiunea a fost realizată de specialişti care au realizat după aceeaşi metodă dramatizări pentru radio, astfel încât farmecul iniţial al cărţilor nu s-a pierdut.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-ii-invata-agatha-christie-engleza-pe-straini-9343044
9343044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.