Bling-bling pentru ochi: lentile de contact cu diamante (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 21 august 2011 133 afişări

Pentru cine e dispus să plătească o avere ca să aibă ochi strălucitori, există acum şi lentile de contact placate cu aur si diamante.

Creatorul lentilelor, Chandrashekhar Chawan de la firma Shekhar Eye Research, a vrut mai întâi lentile cu praf de aur, dar acestea nu aveau suficientă strălucire. Inspiraţia i-a venit de la soţia lui, care şi-a montat diamante pe dinţi, astfel încât indianul s-a gândit să cerceteze dacă nu cumva oamenii ar aprecia astfel de diamante într-un loc încă şi mai vizibil.

"Unii au spus că diamantele montate pe ochi îi sperie, dar celor mai mulţi le-au plăcut. Vedetele de la Bollywood au fost încântate şi cred că va deveni în curând o modă", a declarat Chawan pentru MSNBC.

Shekhar Eye Research a produs în total patru modele - lentile cu 18 diamante în aur galben, respectiv alb şi lentile doar cu aur alb, respectiv galben, la preţuri între 11.000 şi 15.700 de dolari. Fiecare lentilă cântăreşte 5 grame şi e plasată la o distanţă de 5-9 mm de cornee, astfel încât, după opticienii companiei, nu stopează fluxul de oxigen către ochi. În total vor fi produse 3.996 de lentile, dintre care o parte vor fi probabil exportate, după estimarea lui Chawan.

Bling-bling pentru ochi: lentile de contact cu diamante (GALERIE FOTO)

În SUA, încântarea n-a fost chiar aşa de mare. Site-ul Gizmodo a scris că "e ca şi cum cineva ar fi văzut lentilele de contact cu cristale Swarowski şi s-a gândit că extravaganţa acelora nu e suficient de prostească", iar utilizatorii de pe Wired.com au scris că lentilele "au o ostentaţie vulgară" şi că efectul e înspăimântător. Lentilele cu cristale Swarowski au fost create în 2008 tot de un designer din India, Anthony Mallier, pentru un concurs de design.

Compania indiană a folosit lentile Chandra Boston Scleral, întrebuinţate de obicei în bolile grave ale ochiului, afirmând că produsul e foarte sigur inclusiv pentru persoanele sănătoase şi că poate fi adaptat pentru corecţia oricăror vicii de vedere, însă medicii citaţi de MSNBC afirmă că e greşit să se folosească astfel de lentile mari şi grele pentru persoane cu vedere normală ori cu vicii uşoare de vedere, nemaivorbind de dificultatea întreţinerii unor lentile încrustate cu diamante.

Chawan susţine că profiturile din vânzarea lentilelor vor fi folosite la finanţarea tratamentelor pentru sindromul Stevens Johnson, o boală care afectează glandele lacrimale şi duce la orbire. Cât despre şansele ca ideea lui să se impună, indianul vede chiar un viitor în care lentilele cu aur şi diamante vor fi nişte bijuterii la fel de preţuite ca oricare altele. "În loc să-i oferi alesei un inel cu diamante când o ceri în căsătorie, de ce să nu faci asta folosind nişte lentile cu diamante?"

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/bling-bling-pentru-ochi-lentile-de-contact-cu-diamante-galerie-foto-8638586
8638586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.