Bascheţii care au făcut istorie (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 octombrie 2013 1108 afişări

Uneori, colecţionarii îşi donează colecţiile pentru a fi expuse, alteori îşi deschid muzeu pe internet, cum a procedat un colecţionar de bascheţi din SUA.

Colecţia prezentată pe Sneaker Museum a americanului Rick Kosow conţine circa 1.000 de perechi de bascheţi, relatează Boston Globe. Majoritatea sunt din gama Air Jordan, creată prin colaboarea dintre Nike şi Michael Jordan, care, consideră specialiştii, reprezintă punctul de pornire al fascinaţiei publicului pentru acest tip de încălţăminte.

Există însă colecţii şi mai mari, expuse în muzee ca ShoeZeum din Las Vegas, care promovează arta designului de pantofi sport şi permit studierea istoriei acestuia, mai ales că domeniul atrage în ultima vreme şi companii din industria luxului, cum ar fi Christian Louboutin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
istorie,
colectii,
bascheti,
nike,
air jordan,
muzeu,
sua
/arta-si-societate/lifestyle/baschetii-care-au-facut-istorie-foto-11569617
11569617
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.