Interes redus pentru investiţii imobiliare

Autor: Cristina Cuncea Postat la 26 octombrie 2013 74 afişări

Capitalul disponibil pentru investiţii în proprietăţi comerciale în 2014 în Europa se ridică la 120 de miliarde de dolari, cu 6% mai mare decât cel estimat cu şase luni în urmă, potrivit unui studiu al DTZ Echinox.

Interes redus pentru investiţii imobiliare

"Deşi, din totalul capitalurilor atrase pentru investiţii imobiliare ce vizează zona Europei, în România ajung în prezent mai puţin de 0,5%, în următorii ani estimăm o creştere graduală a interesului investitorilor pentru ţara noastră datorită randamentelor atractive ce pot fi obţinute într-un climat de risc relativ scăzut", a declarat Marius Grigorică, senior business analyst al DTZ Echinox.

El a arătat că o mare parte din capitalurile disponibile ţintesc oportunităţi de investiţii imobiliare în pieţe secundare în urma reducerii randamentelor în pieţele mature din Europa Occidentală.  "Acesta ar putea fi un context favorabil pentru România, care are mari şanse să atragă atenţia marilor investitori datorită dimensiunii pieţei, dar şi a îmbunătăţirii recente a fundamentelor macroeconomice", a adăugat Grigorică.

La nivel mondial capitalul pentru investiţii imobiliare depăşeşte 340 de miliarde de dolari, în creştere, de asemenea, cu 6% faţă de nivelul estimat în urmă cu şase luni. Regiunea Asia-Pacific a înregistrat cea mai mare creştere regională de capital (11%), cu peste 90 miliarde de dolari disponibili care ar urma sa fie investiţi în această regiune. Însă continentele americane au rămas cea mai importantă destinaţie pentru investiţii, dispunând de aproximativ 130 miliarde de dolari pentru 2014.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/interes-redus-pentru-investitii-imobiliare-11566515
11566515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.