După Google, acum toată lumea face ochelari

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 octombrie 2013 220 afişări

Google Glass, ochelarii inteligenţi de la Google, i-au inspirat şi pe Microsoft, şi pe cei de la Samsung, ambele companii anunţând că vor lansa sau lucrează la versiuni proprii de astfel de dispozitive.

După Google, acum toată lumea face ochelari

În cazul Microsoft, dispozitivul s-ar putea să nu ajungă în faza de producţie, au declarat surse apropiate situaţiei pentru cotidianul american Wall Street Journal. Compania a cerut mai multor furnizori de componente din Asia să livreze camere şi alte componente-cheie pentru prototipuri de ochelari inteligenţi, a afirmat o sursă care deţine informaţii referitoare la proiectul Microsoft. De asemenea, Microsoft a început anul trecut să producă propria tabletă şi testează în continuare un ceas inteligent, care se poate conecta la internet.

La rândul său, grupul Samsung Electronics a înregistrat în Coreea de Sud designul unor ochelari care afişează informaţii de pe smartphone şi permit utilizatorului să poarte convorbiri telefonice. Gadgetul va avea lentile transparente şi căşti pentru convorbiri telefonice sau ascultat muzică. Dispozitivul a fost înregistrat ca "ochelari sport", potrivit unor documente postate pe site-ul biroului pentru drepturi de proprietate intelectuală din Coreea de Sud. Samsung a cerut protecţie pentru dispozitiv în martie, iar patentul a fost emis la începutul lunii octombrie. Samsung a lansat în septembrie ceasul inteligent Galaxy Gear, care permite purtătorului să facă poze şi să răspundă la apeluri telefonice.

Şi alte companii, care vizează finanţare pe portalul Kickstarter.com, vor să intre pe piaţa gadgeturilor "portabile", care ar putea creşte de 14 ori în următorii cinci ani, la 19 miliarde de dolari.

Firma de cercetare ABI Research estimează că piaţa ochelarilor va ajunge la 485 milioane de unităţi până în 2018. Cu ochelarii inteligenţi, Microsoft ar putea intra pe o piaţă pe care rivalul Google este activ de mai mult timp. Operatorul celui mai popular motor de căutare online a lansat Google Glass, ochelari prevăzuţi cu un ecran de dimensiunea unui timbru poştal chiar deasupra ochiului drept. Google Glass permite purtătorului să facă fotografii şi înregistrări video prin comandă vocală sau să afişeze ghiduri GPS.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-google-acum-toata-lumea-face-ochelari-11565458
11565458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.