Rectificare negativă cu încasări mai mici cu 3,8 miliarde lei, bani mai puţini la toate ministerele

Postat la 25 octombrie 2013 46 afişări

A doua rectificare bugetară din acest an va fi negativă deoarece încasările prevăzute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei, astfel că resursele tuturor ministerelor vor fi mai puţine până la sfârşitul anului, a afirmat premierul Victor Ponta.

Rectificare negativă cu încasări mai mici cu 3,8 miliarde lei, bani mai puţini la toate ministerele

 "Avem o rectificare bugetară negativă pentru că încasările prevăzute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei. Asta înseamnă pentru fiecare dintre dumneavoastră resurse mai puţine până la sfârşitul anului", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

El a arătat că, pentru anul viitor, proiectul de buget va fi construit pe baza unor estimări "mai realiste" ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Premierul a asigurat din nou că nu va fi majorată cota unică de impozitare, chiar dacă nu a reuşit să "oprească" televiziunile şi oamenii politici din afara Guvernului să emită opinii în acest sens.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că după primele nouă luni, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la începutul anului, din cauza unor performanţe sub aşteptări la nivelul sistemului bancar, provenite şi din modificări ale legislaţiei fiscale, o colectare mai slabă, explicată inclusiv prin procesul de reorganizare a ANAF, şi nerealizarea profitului estimat la BNR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rectificare-negativa-cu-incasari-mai-mici-cu-3-8-miliarde-lei-bani-mai-putini-la-toate-ministerele-11562434
11562434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.