Dosarul de MITĂ privind vânzarea de energie: Brădean, denunţat de Remus Vulpescu, după ce a încercat să îi dea mită până la un milion de euro

Postat la 24 octombrie 2013 82 afişări

Eugen Brădean, directorul de trading la Hidroelectrica, l-a abordat pe holurile instituţiei pe Remus Vulpescu, căruia i-a spus că poate primi între 500.000 şi un milion de euro de la nişte "parteneri", pentru a sprijini acordarea de contracte de vânzare a energiei electrice unei firme, potrivit DNA.

Dosarul de MITĂ privind vânzarea de energie: Brădean, denunţat de Remus Vulpescu, după ce a încercat să îi dea mită până la un milion de euro

 Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, şi a lui Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al companiei şi consilier al ministrului Constantin Niţă, în dosarul de mită privind vânzarea de energie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat, în referatul în care au propus arestarea celor doi, că Remus Vulpescu a fost din 20 iunie 2012 până în 29 mai 2013 administrator special al Hidroelectrica, în perioada în care compania s-a aflat în insolvenţă, iar avocatul Remus Borza, prin intermediul firmei sale Euro Insol, a avut fost administrator judiciar.

După închiderea procedurii de insolvenţă dispusă de Tribunalul Bucureşti, Remus Vulpescu a fost numit, prin hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Hidroelectrica, în funcţia de executor al Consiliului de Supraveghere al companiei.

Cititi mai mutle pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dosarul-de-mita-privind-vanzarea-de-energie-bradean-denuntat-de-remus-vulpescu-dupa-ce-a-incercat-sa-ii-dea-mita-pana-la-un-milion-de-euro-11556992
11556992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.