Costoiu: Marincea, fostul director al Institutului Geologic, susţinea declaraţii alarmante despre seismele din Galaţi când se afla în Rusia

Postat la 25 octombrie 2013 65 afişări

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, susţine că Ştefan Marincea, fostul director al Institutului Geologic, demis recent din funcţie, a făcut declaraţii alarmante despre cutremurele din Galaţi pe când se afla într-o vizită de lungă durată în Rusia şi nu beneficia de informaţii.

Costoiu: Marincea, fostul director al Institutului Geologic, susţinea declaraţii alarmante despre seismele din Galaţi când se afla în Rusia

 "Spun acum în premieră un lucru: faptul că domnul Marincea a primit o primă avertizare în momentul în care s-au produs cutremurele şi a dat declaraţii prin telefon. Ceea ce este surprinzător pentru mine, dânsul făcând declaraţii despre cutremurele care se produseseră în urmă cu două zile înainte sau ceva de tipul ăsta dintr-o deplasare prelungă la Sankt Petersburg", a spus ministrul, la Guvern.

Întrebat de presă dacă crede că există vreo legătură între declaraţiile lui Marincea şi prezenţa sa în Rusia, Costoiu a arătat că el nu are nicio opinie în acest sens.

"Nu cred, eu am constatat. Eu am constatat că un om care era în deplasare făcea declaraţii fără să aibă niciun fel de informaţii de ce s-a întâmplat acolo. A fost o primă avertizare pe care i-am dat-o prin domnul secretar de stat Prisecaru (Tudor Prisecaru, secretar de stat la Educaţie-n.r.), după care a venit cea de-a doua poveste cu raportul pe care l-a prezentat public", a spus ministrul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/costoiu-marincea-fostul-director-al-institutului-geologic-sustinea-declaratii-alarmante-despre-seismele-din-galati-cand-se-afla-in-rusia-11563237
11563237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.