Harta spionajului. Care sunt cele mai ascultate ţări de către SUA

Autor: Razvan Muresan Postat la 25 octombrie 2013 518 afişări

Iran, Afganistan şi Pakistan sunt ţările cel mai intens monitorizate de către agenţiile SUA, potrivit cotidianului Der Spiegel. În Europa, National Security Agency (NSA) urmăreşte cu atenţie Germania şi Marea Britanie.

Harta spionajului. Care sunt cele mai ascultate ţări de către SUA

Harta de mai jos prezintă, în funcţie de intensitatea culorilor, gradul de monitorizare în statele de pe mapamond. Cu cât culoarea este mai verde monitorizarea este mai redusă, în timp ce nuanţele de roşu arată contrariul.

NSA a înregistrat informaţii despre 124 de miliarde de telefoane în doar 30 de zile din 2013, incluzând trei miliarde de apeluri din Statele Unite ale Americii, potrivit unui document secret citat de presa internaţională. Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat miercuri pe preşedintele american Barack Obama ca să-i ceară socoteală pentru o presupusă monitorizare a telefonului ei mobil de către spionii americani, scrie BBC. Preşedintele Franţei François Hollande este, de asemenea, furios după ce presa a indicat că milioane de francezi au fost urmăriţi de americani. Informaţiile vin de la fostul angajat al serviciilor americane CIA şi NSA Edward Snowden, aflat acum în exil. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
harta,
spionaj,
afganistan,
iran,
monitorizare
/actualitate/harta-spionajului-care-sunt-cele-mai-ascultate-tari-de-catre-sua-11561261
11561261
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.