Un nou oraş din România va avea centură ocolitoare. Şoferii aşteaptă acest drum de 25 de ani

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 19 februarie 2014 30250 afişări

Un nou oraş din România va avea centură ocolitoare. Şoferii aşteaptă acest drum de 25 de ani

Centura Târgu Jiu va fi construită de către compania Collini Lavori SpA (Italia), care a primit un contract în valoare de 35 de milioane euro de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Termen de finalizare a proiectului este de doi ani. 

Proiectul presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia, relatează tîrgujiu-gorj.ro. Varianta Est va asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi, Râmnicu Vâlcea şi Petroşani şi are o lungime de 14,9 km.

Varianta Vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi, Drobeta Turnu Severin şi Băile Herculane şi are o lungime de 5 km. Scopul construcţiei este de a facilita traficul din interiorul oraşului Târgu Jiu şi a drumurilor de legătură între localităţile din judeţ.

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/un-nou-oras-din-romania-va-avea-centura-ocolitoare-soferii-asteapta-acest-drum-de-25-de-ani-12113455
12113455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.