Utilizatorii de telefonie mobilă consumă lunar în medie 100 MB trafic de internet şi vorbesc 230 minute

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 18 februarie 2014 73 afişări

Un utilizator de servicii de telecomunicaţii mobile consumă lunar, în medie, 100MB trafic de internet, trimite 60 de mesaje scrise naţionale, vorbeşte 202 minute în reţea şi 30 de minute în afara reţelei, conform datelor aplicaţiei ANCOM de comparare a ofertelor telecom.

Utilizatorii de telefonie mobilă consumă lunar în medie 100 MB trafic de internet şi vorbesc 230 minute

"Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 100MB trafic de internet, trimite 60 de SMS-uri naţionale, din care 57 în reţea proprie şi 3 în afara reţelei, şi vorbeşte în medie 202 minute în reţea, din care 201 către mobil şi 1 către fix, precum şi 30 de minute în afara reţelei, din care 23 către mobil şi 7 către fix", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Un utilizator ocazional de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 33MB trafic de internet, trimite 20 de SMS-uri naţionale (din care 19 în reţea proprie şi 1 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 67 de minute în reţea (toate către mobil) şi 10 minute în afara reţelei (din care 8 către mobil şi 2 către fix).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 300MB trafic de internet, trimite 180 de SMS-uri naţionale (din care 171 în reţea proprie şi 9 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 606 minute în reţea (din care 603 către mobil şi 3 către fix) şi 90 de minute în afara reţelei (din care 69 către mobil şi 21 către fix).

Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbeşte lunar 58 de minute în reţea şi 34 de minute în afara reţelei.

"Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicaţii din România în primul semestru din 2013, au fost introduse în veritel.ro pentru a uşura configurarea ofertei căutate. Dar pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro îşi pot configura ei înşişi consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite", a declarat director Direcţiei Reglementare din cadrul ANCOM, Eduard Lovin.

Folosind aplicaţia Veritel.ro utilizatorii pot afla care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie şi internet fix şi mobil adaptate preferinţelor proprii de consum: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum şi primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a preţului.

În momentul afişării rezultatelor ei primesc şi alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalităţi în caz de reziliere sau informaţii privind eventuale promoţii.

Veritel.ro este un instrument independent şi necomercial dezvoltat de AANCOM.

Cu ajutorul acestei aplicaţii, cei interesaţi să achiziţioneze un serviciu de telefonie sau internet pot să identifice din multitudinea de oferte disponibile pe piaţă pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

Accesul la această aplicaţie este gratuit şi nu este condiţionat în niciun fel, utilizatorii având acces instant la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicaţii din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANCOM,
TELEFONIE,
internet
/actualitate/utilizatorii-de-telefonie-mobila-consuma-lunar-in-medie-100-mb-trafic-de-internet-si-vorbesc-230-minute-12107509
12107509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.