Topul companiilor de asigurări cu cele mai multe reclamaţii

Postat la 22 iulie 2016 1739 afişări

Topul companiilor de asigurări cu cele mai multe reclamaţii

City Insurance, Asirom şi Carpatica Asig, companii de asigurări specializate în principal pe segmentul poliţelor auto obligatorii (RCA), au strâns în prima jumătate a anului două treimi din reclamaţiile formultate la ASF împotriva celor mai mari 10 companii din piaţa asigurărilor generale.

Cele mai multe petiţii au fost înregistrate de City Insurance – 1.877 în semestrul I al anului, în creştere cu 37,5% faţă de primul semestru al anului trecut. Asirom este pe locul doi, cu 703 petiţii, în creştere cu 14%, iar Carpatica, cu 701 petiţii, în creştere cu 14%, se află pe locul trei, arată un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Compania Euroins a înregistrat cea mai importantă scădere a numărului de reclamaţii, de la 905 în semestrul 1 2015 la 524 (-42%) în semestrul 1 al acestui an. Alături de Euroins, au înregistrat scăderi ale numărului de reclamaţii şi Omniasig, Allianz-Ţiriac, Uniqua Asigurări, Groupama şi Generali România.

Forte Asigurări a înregistrat o dinamică specială a reclamaţiilor, o creştere de 8100%, pentru că numărul acestora a crescut de la 3 anul trecut la 246 în acest an.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.