Marius Dobrescu, Moneygram: „Cel puţin în cazul domeniului meu de activitate, ambiţia de a-ţi urmări obiectivele este infinit mai importantă decât talentul. Degeaba ai talent, dacă îţi lipseşte dorinţa de a te autodepăşi"

Postat la 22 septembrie 2022 105 afişări

Marius Dobrescu, Moneygram: „Cel puţin în cazul domeniului meu de activitate, ambiţia de a-ţi urmări obiectivele este infinit mai importantă decât talentul. Degeaba ai talent, dacă îţi lipseşte dorinţa de a te autodepăşi"

Vârstă: 40 de ani

Funcţie: Head of Sales South Eastern Europe

Companie: MoneyGram International

Experienţă: A acumulat o experienţă de peste 18 ani în vânzări, în Telecom, HR şi servicii financiare. În prezent coordonează echipe din 13 ţări, care au ca obiectiv dezvoltarea reţelei de parteneri, deschiderea de pieţe noi şi dezvoltarea de produse digitale – Fintech.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Cel puţin în cazul domeniului meu de activitate, ambiţia de a-ţi urmări obiectivele este infinit mai importantă decât talentul. Degeaba ai talent, dacă îţi lipseşte dorinţa de a te autodepăşi. Şi cele mai mari talente sportive se plafonează în lipsa competitivităţii cu sinele, stimulate de ambiţie.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

Cele mai mari realizări ale mele sunt legate de viaţa mea personală, adică de familia mea. Soţia şi copiii mei sunt cei mai mari fani ai mei şi este important să ai oameni care te susţin, indiferent de cât de nebunească pare ambiţia ta. Jumătate din medalia de Ironman Triathlon le aparţine.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Aleg 9,5 ca să par modest, dar adevărul este că mă simt împlinit şi sunt foarte mulţumit de tot ceea ce s-a întâmplat în viaţa mea până acum. Simplul fapt că dezastrul războiului ne-a ocolit este un motiv suficient pentru a fi recunoscător, iar adevărul este că a fi fericit ţine de alegere.

Cine este mentorul tău?

Mentorul meu este primul meu profesor de baschet, Dan Săndulache, care încă mai predă lecţii la aproape 80 de ani. Mi-a văzut potenţialul şi m-a încurajat încontinuu. Datorită lui, am reuşit nişte performanţe sportive extraordinare, care mi-au dat mai târziu încrederea că orice e posibil.

Ce te motivează?

Am făcut sport de mic şi mi-a intrat în sânge spiritul de competiţie. Nu este o tragedie când pierzi, dar este atât de plăcut când câştigi! De aceea îmi place să-mi stabilesc obiective şi să le urmăresc. Altfel, intervine blazarea sau gândirea pesimistă, care nu fac bine, indiferent de situaţie.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Să-ţi menţii echilibrul. Fac parte dintr-o generaţie care-şi doreşte şi carieră, şi să fie aproape de familie, şi timp liber de calitate, deşi, cel puţin în Bucureşti, timpul pare că se comprimă din ce in ce mai mult. Sănătatea fizică şi psihică trebuie însă prioritizate.

Profilul lui Marius Dobrescu a apărut în ediţia din acest an a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, realizat de Business MAGAZIN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Marius Dobrescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.