Mai putin de 5% din datoriile mai vechi de un an se recupereaza, spun recuperatorii

Postat la 30 aprilie 2010 57 afişări

"In general, rata de recuperare este invers proportionala cu durata restantei", apreciaza directorul Cycle, MArios Zagoraios, ceea ce inseamna ca, in cazul datoriilor cu o vechime de pana la 120 de zile, sansele de recuperare variaza intre 30-40%, in timp ce pentru cele mai vechi de 360 de zile, rata de succes scade si pana la 5%.

Exista insa si exceptii: EOS, spre exemplu, recupereaza inca datorii acumulate la inceputul anilor 2000, dar nu mai mult de dublul sumei datorate initial, dat fiind ca, in cinci ani, datoria poate ajunge si de zece ori mai mare, cu tot cu dobanzi si penalitati.

Pe cale amiabila, recuperarea unei creante se face cam in jumatate de an, dar rata de succes este acum mult mai mica (undeva intre 9 si 12% dintre cazuri) decat in anii trecuti, cand erau rezolvate cam 25-30% din cazuri. Georg Kovacs de la EOS KSI este ceva mai optimist, calculand ca rata de succes este acum in jurul a 20 de procente, in scadere usoara fata de anul trecut, cand se situa la aproximativ 25%.

Citeste mai multe in "Recuperatorii de creante in telecomunicatii au tot mai mult de lucru"

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recuperatori,
telecomunicatii,
datorii,
telecom,
it&c
/analize/servicii-financiare/mai-putin-de-5-din-datoriile-mai-vechi-de-un-an-se-recupereaza-spun-recuperatorii-6064740
6064740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.