Cyber Education for Kids

Postat la 04 noiembrie 2021 57 afişări

Cyber Education for Kids

PwC România

Motivaţie: „Cyber Education for Kids” este un program educaţional iniţiat şi dezvoltat de PwC România şi Adfaber, care are ca scop educarea copiilor/tinerilor (elevi de gimnaziu/liceu) în domeniul securităţii cibernetice, pentru a fi în siguranţă în mediul online.


Descrierea proiectului: Atelierele explorează aspectele pozitive şi negative ale tehnologiei şi ale lumii online, securitatea cibernetică şi elementele de bază ale unui atac cibernetic personal, inclusiv sfaturi privind prevenirea unuia. Cyberbullyingul este un alt obiectiv al atelierului, alături de ce înseamnă să fii un bun cetăţean digital. Adfaber este un ONG care promovează dezvoltarea comunităţilor şi schimbarea socială prin tehnologie. De asemenea, PwC Polonia, Bulgaria şi Cehia intenţionează să lanseze programe similare.

Atelierele au fost adaptate pentru publicul ţintă: workshopuri de securitate cibernetică pentru elevii din liceu şi un curs de instruire online pentru copii. Acestea au fost susţinute de 13 voluntari din cadrul PwC România. Voluntarii PwC au fost formaţi în cadrul unui curs intern de către specialiştii Adfaber.


Rezultate: Programul a fost lansat în octombrie 2019 şi a cuprins cinci şcoli din România şi 8 workshopuri, la care au participat circa 240 de elevi. Erau planificate alte cinci ateliere, dar nu au mai putut fi susţinute din cauza pandemiei. Intenţia lor este însă să le reia şi să continue acest proiect. Ulterior, programul a fost replicat de PwC Ungaria şi implementat în trei şcoli şi de PwC Kazahstan, unde a avut aproximativ 60 de participanţi printr-o colaborare cu un ONG local.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.