CSR 2023. We STEM Day

Postat la 17 octombrie 2023 23 afişări

Motivaţie:

Ideea proiectului a pornit de la constatarea că domeniul STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică) prezintă un interes tot mai scăzut în rândul copiilor şi tinerilor. „Scopul a fost să îl promovăm într-un mod atrăgător şi să demonstrăm că ştiinţa poate fi distractivă. Publicul este format din elevi din clasele I-XII, studenţi şi profesorii lor de la unităţi de învăţământ din judeţul Cluj, dar şi din angajaţii noştri şi familiile lor. Astfel, reuşim să le oferim copiilor o experienţă educaţională memorabilă, să inspirăm profesorii să folosească activităţi similare la orele lor şi să creăm un context în care echipa Emerson şi familiile lor să descopere lucruri noi şi să petreacă momente frumoase împreună”, conform reprezentanţilor Emerson, companie globală de tehnologie şi software, parte a concernului american cu acelaşi nume.

Descrierea proiectului:

Proiectul a fost lansat în 2019, iar numărul de participanţi a crescut de la 600 la peste 2400, la ediţia din 2023. Anul acesta au participat 1.400 de elevi şi profesori de la 32 de şcoli, şi peste 1.000 de angajaţi ai Emerson, împreună cu familiile lor. Pe parcursul zilei participanţii au avut parte de activităţi diverse, de la experimente de fizică, chimie şi biologie, la securitate cibernetică, robotică, inginerie prin LEGO, un simulator de autism cu VR, spectacol de magie, demonstraţii ale tehnologiilor Emerson şi vizite în fabrică.

„Partenerii noştri în acest proiect au fost peste 150 de voluntari din şase organizaţii studenţeşti şi cinci ONG-uri”, afirmă reprezentanţii companiei. Mai mult, peste 270 de voluntari din cadrul companiei s-au implicat în organizare, de la gestionarea echipelor de voluntari, întâmpinarea şi ghidarea invitaţilor, la oferirea detaliilor despre soluţiile Emerson.

Bugetul evenimentului a fost de 30.000 euro, iar planificarea a început cu şase luni înainte.

Rezultate:

Evenimentul a avut un ecou important pe social media, cu peste 70 de postări şi peste 650 de reacţii la postarea de pe pagina de LinkedIn a companiei.

„Observăm un interes din ce în ce mai mare pentru acest domeniu, prin solicitări de colaborări cu asociaţii studenţeşti, ONG-uri şi instituţii locale”, conform reprezentanţilor Emerson. 

Din feedbackul primit de la profesorii participanţi reiese impactul educaţional şi distractiv al evenimentului: „A fost o experienţă unică de învăţare. Elevii noştri au fost superîncântaţi de tot ce s-a întâmplat acolo (...). Atelierele bine gândite, atmosfera şi surprizele au făcut din această zi o amintire de neuitat”, a declarat un profesor participant de la Şcoala Gimnazială Ioan Opriş, Turda.

„Pe viitor, ne propunem ca, prin colaborarea cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi cu ONG-urile partenere, să ajungem la mai multe şcoli din mediul rural. Această iniţiativă presupune atât participarea la evenimentul We  STEM Day, cât şi iniţiative STEM în şcolile respective”, adaugă reprezentanţii Emerson.

În opinia lor, implicarea companiilor în proiecte de CSR este importantă pentru crearea unei societăţi mai echitabile, mai responsabile şi pentru dezvoltarea economiei locale.  „Prin contribuţia la o comunitate mai sănătoasă, mai educată şi cu spirit civic, companiile pot contribui la dezvoltarea profesională şi personală a oamenilor şi la stabilirea unui climat de afaceri mai sustenabil”, conchid reprezentanţii Emerson.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.