Aloo, mai e cineva aici?

Autor: Roxana Petrescu Postat la 13 decembrie 2021 108 afişări

Aloo, mai e cineva aici?

Pentru prima dată, pe primul loc în topul celor mai mari temeri din partea mediului de afaceri este lipsa forţei de muncă. De la industria de energie verde, la zona de servicii, agricultură sau tehnologie, lipsa forţei de muncă este mai îngrijorătoare decât scumpirea utilităţilor, taxele peste noapte sau creşterea costurilor cu materiile prime.

Mai departe, sondajele arată că banii nu sunt întotdeauna suficienţi pentru a-i tenta să vină înapoi pe angajaţii care s-au bucurat de mai mult timp acasă cu familiile lor în timpul lockdownurilor. În plus, angajaţii care au suportat de ani de zile salarii mici sau condiţii de lucru care nu le-au plăcut au văzut pandemia ca pe o oportunitate de a găsi un alt rol sau de a părăsi forţa de muncă total.

În Europa de Est, problema este mult mai gravă şi ţine şi de demografie. Numărul de locuri de muncă creşte, dar unele ţări sunt, practic, depopulate, iar unele regiuni sunt lipsite de tineri. Nu mai are cine să muncească. Înfricoşător, nu?

Roxana Petrescu, guest editor

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.