Cel mai scump restaurant din România: o masă costă cât un salariu minim

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 24 iulie 2013 16881 afişări  

Osho, unul dintre cele mai scumpe restaurante din ţară, are de la an la an tot mai mulţi clienţi, chiar dacă o porţie de friptură de vită poate ajunge la 340 de lei. Proprietarul vrea să mai deschidă trei noi restaurante, în ţară, în 2014, iar valoarea investiţiei s-ar putea apropia de 750.000 de euro.

Cel mai scump restaurant din România: o masă costă cât un salariu minim
Cel mai scump restaurant din România: o masă costă cât un salariu minim deschide galeria

Degajat şi volubil, Florin Rădulescu îşi primeşte oaspeţii în restaurantul Osho din cartierul bucureştean Primăverii, pe care l-a deschis în 2010, în urma unei investiţii de 320.000 de euro din fonduri proprii. „Îmi place foarte tare să gătesc şi mi-am dorit mult să deschid un restaurant", spune Rădulescu, care are 47 de ani şi este de profesie inginer. Încă din 2003 şi-a făcut propria firmă, cu activităţi în domeniul instalaţiilor de aer condiţionat, iar acum îşi petrece dimineţile la firma de instalaţii iar de la 12 până seara la 8 se ocupă de restaurant.

„Am două slujbe„, glumeşte antreprenorul, care a avut de la începutul investiţiei un pachet de 75% din acţiuni, dar acum o deţine în întregime, pentru că alţi doi parteneri au ieştit din afacere în toamna anului trecut. „Osho este marcă înregistrată şi nu mai am alte afaceri în Horeca", spune el.

Antreprenorul a mai cheltuit încă 320.000 de euro pentru deschiderea celui de-al doilea spaţiu, în 2011, cu specific pescăresc, iar la finalul anului trecut investiţia totală ajunsese deja la 800.000 de euro. Osho s-a consacrat în Capitală drept unul dintre cele mai scumpe restaurante, bonul de casă mediu plasându-se la 180 de lei; cele mai scumpe feluri de mâncare ajung la 340 de lei o porţie de  Black Angus Tomahawk sau Black Angus Beeef Chops.

Privite însă din perspectiva gramajului, scumpe sunt carnea de bizon - 220 de lei porţia de 300 gr. şi vita de tip Wagyu - 240 de lei porţia de 300 gr. Restaurantele au în medie între 450 şi 500 de clienţi în fiecare zi, împărţiţi în mod egal între mesele de prânz şi seară. 65% dintre ei sunt deja clienţi fideli, iar proprietatul spune că pentru ei a dezvoltat un sistem de bonusuri:  carduri cu reduceri de 15%. „Peste 80% dintre clienţi au peste 35 de ani, sunt corporatişti, politicieni sau oameni de afaceri".

Deschis după instalarea recesiunii, Osho nu a resimţit în niciun fel criza economică dintr-un motiv foarte simplu: ţinteşte clienţi cu putere de cumpărare ridicată. „Clienţii noştri ştiu ce vor şi, de multe ori, din partea lor vin sugestii foarte pertinente. Meniul de pe mese, de pildă, este completat şi în funcţie de ideile lor", explică Rădulescu. Nu doar meniurile au fost recent schimbate, ci a investit deja anul acesta 100.000 de euro pentru publicitate, rebranding şi extinderea sistemului de livrări.

Despre alegerea specificului restaurantului, povesteşte că a călătorit mult şi a prins gustul cărnii de vită, „care nu este aşa cum o cunoaştem noi - tare, aţoasă, fiartă mult pentru o mâncare. Sunt specii de vită crescute special pentru carne„, explică el. De fapt, pentru o friptură după standardele lui Florin Rădulescu, animalele sunt alese - cinci, poate zece dintr-un lot anume, sunt sacrificate exact când trebuie (altfel carnea se întăreşte), iar carnea este maturată, în frigidere, vreme de 10, 21 sau 45 de zile, Osho fiind primul restaurant din România care face acest lucru. Iar cu cât este mai lung timpul de maturare, cu atât creşte şi preţul felului de mâncare.
 

Paginatie:

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

/analize/comert/cel-mai-scump-restaurant-din-romania-o-masa-costa-cat-un-salariu-minim-11151335
11151335
comments powered by Disqus
Continuaţi să inovaţi! Continuaţi să inovaţi!

La a cincea ediţie a conferinţei dedicate celor mai inovatoare companii româneşti ne-am propus să aflăm de ce suntem plasaţi în categoria inovatorilor modeşti la nivelul UE, deşi România este recunoscută la nivel internaţional pentru talentele şi abilităţile oamenilor din domeniul tehnologiei. Iniţiativele private din sfera inovaţiei nu lipsesc, dovadă şi răspunsurile invitaţilor la discuţie, al căror principal mesaj este că vor continua să inoveze, la fel cum îi sfătuiesc şi pe colegii lor din businessul local.

vezi continuarea
ZF.ro
DEZASTRU!! O multinaţională gigant iese din România. Ce se va întâmpla cu angajaţii. Peste 100.000 de oameni sunt DAŢI afară DEZASTRU!! O multinaţională gigant iese din România. Ce se va întâmpla cu angajaţii. Peste 100.000 de oameni sunt DAŢI afară
BREAKING NEWS! Cea mai puternică bancă s-a PRĂBUŞIT. Este pentru prima oară în istorie când se întâmplă asta
ONE.ro
Cum arată fiica Prinţesei Diana de care nu a ştiut nimeni. Asemănarea este impresionantă Cum arată fiica Prinţesei Diana de care nu a ştiut nimeni. Asemănarea este impresionantă
10 locuri musai de vizitat in Cluj
“Cine-i născut în ianuarie”…Află ce spune luna în care te-ai născut despre tine!
Descopera.ro
Cea mai PERICULOASĂ substanţă din întreaga lume. Efectele ei PSIHOACTIVE sunt extrem de grave Cea mai PERICULOASĂ substanţă din întreaga lume. Efectele ei PSIHOACTIVE sunt extrem de grave
Şi-a dat PLĂMÂNII pe gură? Cazul ŞOCANT al unui bărbat i-a luat prin surprindere pe medici. „Nu am mai văzut asta, până acum”. ATENŢIE, imaginile vă pot tulbura
După nici 10 zile de când a ajuns pe MARTE, celebra sondă InSight a înregistrat ceva extrem de SPECTACULOS - VIDEO
Go4it.ro
Vânzarea de IPHONE-urile a fost INTERZISĂ. APPLE refuză să îşi plătească datoriile Vânzarea de IPHONE-urile a fost INTERZISĂ. APPLE refuză să îşi plătească datoriile
Pedeapsă cu ÎNCHISOAREA pentru fiica CEO-ului HUAWEI. Cât va sta după gratii
TEHNOLOGIA care va pune în PERICOL locurile de muncă ale taximetriştilor din toată lumea
Csid.ro
Principii ale alimentaţiei sănătoase la copii - cele mai bune surse de nutrienţi Principii ale alimentaţiei sănătoase la copii - cele mai bune surse de nutrienţi
Şorici de porc: calorii, beneficii şi contraindicaţii
Tratament pentru infecţie în gât - 5 metode care nu dau greş

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.