Vremurile disperate cer măsuri disperate: Amazon vrea să-şi reducă costurile cu orice preţ. Gigantul mondial de e-commerce e gata să-şi plătească angajaţii pentru a renunţa de bună voie la locul de muncă

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 17 noiembrie 2022 324 afişări

Vremurile disperate cer măsuri disperate: Amazon vrea să-şi reducă costurile cu orice preţ. Gigantul mondial de e-commerce e gata să-şi plătească angajaţii pentru a renunţa de bună voie la locul de muncă

Amazon, gigantul american de e-commerce, caută să-şi reducă costurile printr-o schemă de restructurare masivă, care presupune disponibilizări în masă şi mai nou chiar şi plătirea propriilor angajaţi pentru a renunţa la job, scrie CNBC.

Ofertele de „separare voluntară” au ajuns marţi şi miercuri în interiorul unor divizii ale companiei, printre care se numără HR-ul şi serviciile pentru angajaţi.

Cei care aleg să părăsească compania în mod voluntar vor primi instant o remuneraţie echivalentă cu trei luni de muncă, plus plata echivalentă a unei săptămâni de muncă pentru fiecare şase luni vechime în Amazon.

Angajaţii au termen până la 29 noiembrie pentru a demisiona şi până la 5 decembrie pentru a se răzgândi privind această decizie.

Conform reprezentanţilor companiei, programul de „plecare voluntară” este „primul pas” în reorganizarea businessului Amazon. Conform documentelor consultate de CNBC, nu este exclus ca după acest „pas”, diviziile din interiorul companiei să fie lovite în viitor de noi disponibilizări.

În această săptămână Amazon a lansat una dintre cele mai mai reduceri de personal  din istoria sa de 28 de ani. Conducerea companiei a mers pe această strategie în contextul rezultatelor tot mai proaste raportate dar şi din cauza faptului că în timpul pandemiei forţa de muncă a companiei a crescut spectaculos.

Dave Limp, şeful departamentului de hardware al Amazon, a declarat miercuri că firma a început să concedieze angajaţi din departameentul de device-uri şi hardware. Până în prezent, angajaţii din diviziile Amazon Alexa şi Luna cloud gaming par să fi fost afectaţi puternic de reducerile de personal.

Amazon ar urma să elimine până la 10.000 de locuri de muncă, deşi numărul total rămâne fluid deoarece deciziile sunt luate diferit pentru fiecare divizie a companiei în parte.

Anunţul privind concedierea în masă a stârnit furie printre angajaţi, deoarece compania încă nu şi-a notificat departamentele în mod oficial în legătură cu acest plan.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.