Voluntariatul ca experienţă profesională, în dezbaterea parlamentară

Postat la 19 septembrie 2013 45 afişări

Deputatul PSD Mihai Sturzu a anunţat, joi, că a depus la Senat o propunere legislativă care reglementează voluntariatul şi care instituie obligaţia ca relaţia dintre voluntar şi organizaţia gazdă să aibă la bază un contract, voluntariatul urmând a fi recunoscut ca experienţă profesională.

Voluntariatul ca experienţă profesională, în dezbaterea parlamentară

 Iniţiativa legislativă depusă de Mihai Sturzu, care este susţinută şi semnată, în calitate de co-iniţiatori, de 106 parlamentari din toate formaţiunile politice parlamentare, aduce trei modificări importante, prima dintre acestea constând în reglementarea obligatorie a relaţiei dintre voluntar şi organizaţia gazdă printr-un contract cadru în formă scrisă, înregistrat în evidenţa organizaţiei gazdă.

Sturzu a explicat, într-o conferinţă de presă, că argumentele introducerii acestei prevederi au constat în evitarea pe viitor a muncii la negru, stabilirea clară a responsabilităţilor voluntarului şi organizaţiei gazdă şi evitarea încheierii altor forme contractuale.

A doua modificare, potrivit lui Sturzu, constă în recunoaşterea voluntariatului ca experienţă profesională, în condiţiile în care majoritatea statelor UE implementează deja o astfel de prevedere. Această recunoaştere nu însemnă vechime în muncă şi nu se referă la includerea voluntariatului în sistemul de asigurări sociale sau în sistemul de pensii, ci vizează direct creşterea gradului de angajare a tinerilor, dar şi a tutoro categoriilor de vârstă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/voluntariatul-ca-experienta-profesionala-in-dezbaterea-parlamentara-11360305
11360305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.