Volkswagen nu va oferi compensaţii europenilor care au cumpărat maşini diesel dotate cu softul ilegal

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 23 noiembrie 2015 93 afişări

Grupul Volkswagen (VW) nu va oferi compensaţii clienţilor europeni care au cumpărat automobile diesel dotate cu softul care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor, adoptând o tactică diferită faţă de SUA, unde producătorul auto va oferi un pachet financiar în valoare de 1.000 de dolari.

În Europa, producătorul auto va concepe un pachet de măsuri pentru a se asigura că proprietarii de maşini vor fi cât mai puţin afectaţi, atunci când vehiculele vor fi rechemate în service pentru remedii care să asigure că vehiculele respectă reglementările în vigoare.

"Compensaţiile financiare vor fi oferite exclusiv clienţilor din Statele Unite şi Canada", a declarat un purtător de cuvânt al grupului pentru Automotive News Europe.

Grupul german a recunoscut în septembrie că până la 11 milioane de modele diesel comercializate de Volkswagen la nivel mondial sub mărcile VW, Audi, Skoda şi Seat au fost dotate cu un soft care manipulează rezultatele testelor de poluare.

În Europa sunt afectate circa 8,5 milioane de automobile, faţă de 485.000 în Statele Unite, unde proprietarii primesc un card preplătit Visa cu 500 de dolari şi un al doilea card preplătit de 500 de dolari care poate fi folosit la dealerii VW şi timp de trei ani pentru asistenţă la drum.

Acordarea de compensaţii similare în Europa ar genera grupului costuri de 8,5 milioane de euro.

Potrivit VW, clienţii americani au dreptul la compensaţii pentru că au cumpărat vehicule promovate de grup ca fiind "automobile diesel nepoluante".

În plus, clienţii americani suportă costuri mai mari pentru folosirea automobilelor diesel, întrucât motorina este mai scumpă decât benzina. Cumpărătorii europeni de vehicule diesel au dreptul la beneficii fiscale şi, în unele ţări, motorina este mai ieftină decât benzina.

Reprezentanţii VW consideră că clienţii europeni vor fi mai puţin afectaţi de scandal pentru că planurile de rechemare a maşinilor afectate, la nivelul UE, vor fi finalizate în curând.

Discuţiile cu autorităţile din SUA referitoare la soluţia propusă sunt mai puţin avansate.

VW a găsit o soluţie pentru toate motoarele diesel afectate în scandal, cu excepţia versiunii de 1,2 litri, pentru care remediul, constând într-o ajustare de software, ar urma să fie anunţat în curând, potrivit companiei.

Campania de rechemări care va fi lansată de VW va fi cea mai mare din istoria industriei auto europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VW,
COMPENSAŢII,
/actualitate/volkswagen-nu-va-oferi-compensatii-europenilor-care-au-cumparat-masini-diesel-dotate-cu-softul-ilegal-14896294
14896294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.