Ungureanu la Al-Jazeera: "Există o stare de oboseală din cauza măsurilor de austeritate"

Postat la 07 aprilie 2012 22 afişări

Trebuia să ne aşteptăm la proteste împotriva tăierilor salariale, iar protestele "sunt un semn că democraţia este funcţională, din moment ce sunt aici şi ca să lupt pentru dreptul cetăţenilor mei de a protesta împotriva măsurilor luate de Guvern", a declarat premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, într-un interviu acordat postului de televiziune Al-Jazeera.

"Există o anumită oboseală care poate fi observată pe plan social, o stare de oboseală din cauza măsurilor de austeritate. Dar eu cred că este uşor de gestionat şi remediul constă foarte mult în dialogul în sine: dialog cu diferite părţi ale societăţii româneşti care au fost profund afectate de măsurile care au fost luate de guvernul anterior", a spus Ungureanu.

El a apreciat că acum România are o situaţie mai bună în termeni macroeconomici, astfel încât sperăm ca salariile din sectorul bugetar să poată fi aduse la nivelul pe care îl aveau "cu ceva ani în urmă". "Sper că vom vedea acest lucru întâmplându-se undeva până în vară. Acesta este unul dintre pariurile Cabinetului meu şi încercăm să-l câştigăm. Este în egală măsură o prioritate, iar una dintre priorităţi este să aducem puţin zâmbet pe feţele românilor".

Cea mai mare provocare, a adăugat premierul, este menţinerea ţării pe un drum stabil spre "reabilitare economică". Au fost doi ani de austeritate care au afectat serios anumite segmente ale populaţiei, mai ales pe bugetari, "şi trebuie aşadar să am grijă de acest drum stabil al ţării mele", a precizat Ungureanu, adăugând că "această ţară are un viitor excelent, dacă drumul său este unul stabil".

Întrebat de reporterul David Frost David dacă apreciază că Germania are prea mare putere în Europa sau are atât cât trebuie, prim-ministrul a răspuns: "Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României în cadrul Uniunii Europene, fiind una din destinaţiile preferate ale experţilor români. Eu însumi sunt educat în cultura germană şi mă laud cu acest lucru, astfel încât sunt foarte fericit să vad că Europa se sprijină pe umărul Germaniei, al Franţei, al Regatului Unit, şi aici aş putea cita toate cele 27 de state ale Uniunii Europene. În consecinţă, nu fac, în nici un caz, un astfel de comentariu şi nu trag o asemenea concluzie".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ungureanu-la-al-jazeera-exista-o-stare-de-oboseala-din-cauza-masurilor-de-austeritate-9492471
9492471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.