Ungaria cere demisia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans

Postat la 05 mai 2017 189 afişări

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, i-a cerut vineri demisia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, după ce oficialul european i-a acuzat de antisemitism pe membrii guvernului de la Budapesta şi pe premierul Viktor Orban, notează agenţia MTI.

Ungaria cere demisia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans

În cadrul unei conferinţe de presă, Peter Szijjarto a precizat că acuzaţiile făcute de către Frans Timmermans sunt "inacceptabile şi scandaloase", adăugând că "Ungaria a avut cele mai multe demersuri împotriva antisemitismului în Europa".

"Am introdus ziua memorială dedicată victimelor Holocaustului şi am renovat sinagogi, atât în Ungaria, cât şi în afara graniţelor. Totodată, am stabilit că negarea Holocaustului este o infracţiune. Avem toleranţă zero pentru antisemitism. Sistemul constituţional din Ungaria, plasat pe fundaţii noi, garantează siguranţa evreilor maghiari, care sunt o parte integrantă a Ungariei. Comunitatea evreilor din Ungaria poate să conteze pe respectul, prietenia şi protecţia guvernului ungar", a spus Szijjarto.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.