Satele superbe din România, unde o casă costă mai puţin decât un Logan

Postat la 05 mai 2017 2757 afişări

Satele superbe din România, unde o casă costă mai puţin decât un Logan

Depare de forfota orasului, in sanul naturii langa o casuta din povesti, o iesire la iarba verde pare un vis frumos la care multi se gandesc, mai ales la sfarsit de saptamana. Pentru majoritatea, o astfel de evadare dintre betoane e cea mai buna metoda de reincarcare a bateriilor. Daca va doriti o casuta nu departe de Timisoara, unde sa va relaxati cateva zile pe saptamana, solutia ar fi o casa de vacanta.

Daca privim preturile, ar fi chiar un moment bun sa investiti intr-o proprietate la tara, nu departe de Timisoara. Sa stiti ca oferta este chiar bogata, preturile mici, iar daca stiti sa negociati, puteti pune mana cu usurinta pe un chilipir.

Preturile de pe site-urile imobiliare sunt orientative, mai mari decat cele practicate la fata locului. In realitate oferta e cu mult mai mare, in fiecare localitate exista cel putin 2-3 case de vanzare. Cele mai multe sunt case scoase la vanzare de copiii plecati la oras sau prin strainatate, dupa ce batranii, ramasi singuri acasa, s-au stins.

Pe de alta parte, exista si case pentru care preturile sunt nerealist de mari, proprietarii fiind convinsi ca vor obtine bani frumosi pe gospodariile lor, asta dupa ce au trecut prin euforia preturilor din varful boomului imobiliar al anilor 2006-2008.  Sunt prea putini cei dispusi sa plateasca zeci de mii de euro pentru o casa batraneasca, fie ea si din caramida, dotata cu toate acareturile, intrucat e mai rentabila constructia unei case noi, dupa standardele de confort actuale, decat achizitia unei case vechi si scumpe.

Exceptandu-i pe cei care cer dar nu primesc pretul cerut…ajungem la chilipiruri, care pornesc de la 4-5.000 de euro si ajung pana la 15.000 de euro pentru casute modeste, dar decente si absolut suficiente pentru un orasean care viseaza doar la un colt de „tara” unde sa poata trage la final de saptamana si sa se bucure de liniste si aer curat.

Anunturile de vanzare din ziare sau de pe internet reprezinta doar o mica parte din oferta reala de case si, in general, au preturi mai mari.  Situatia se schimba atunci cand mergeti la fata locului sa va interesati si descoperiti ca exista mult mai multe optiuni, la preturi mai bune. Acestea nu sunt niciodata fixe si veti avea o marja mare de negociere.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
casa,
bani,
cumparare,
incepere,
romania,
case

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.