Un atac cu rachete ruseşti la Dnipro a ucis un copil de 2 ani şi a rănit 22 de persoane

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 iunie 2023 41 afişări

Un atac cu rachete ruseşti la Dnipro a ucis un copil de 2 ani şi a rănit 22 de persoane

O fetiţă în vârstă de 2 ani a fost ucisă şi 22 de persoane au fost rănite, inclusiv cinci copii, după ce o rachetă rusească a lovit în apropierea oraşului Dnipro, din centrul Ucrainei, a declarat duminică guvernatorul regional Serhiy Lysak, citat de Reuters.

„Peste noapte, corpul unei fetiţe care tocmai împlinise doi ani a fost scos de sub dărâmăturile unei case”, a scris Serhiy Lysak pe Telegram.

17 persoane erau tratate la spital după atacul asupra unei zone rezidenţiale cu rachete de croazieră cu rază scurtă de acţiune Iskander, a precizat Lysak.

Racheta a lovit între două clădiri rezidenţiale cu două etaje, distrugându-le parţial şi avariind o serie de case, maşini şi infrastructură, a precizat Lysak.

Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul.

Mykola Lukaşuk, şeful consiliului regiunii Dnipropetrovsk, a declarat că 17 copii au murit în regiune de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

„Niciun cuvânt nu poate alina durerea părinţilor care au pierdut cel mai preţios lucru din viaţa lor”, a declarat Lukaşuk.

Războiul a ucis cel puţin 485 de copii în Ucraina şi a rănit aproape 1.500, a declarat duminică Biroul Procurorului General al ţării pe Telegram.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copil,
mort,
rachete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.