Ultimul supravieţuitor din buncărul lui Hitler (VIDEO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 12 iulie 2012 3600 afişări

La 70 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, BBC a discutat cu Rochus Misch, ultimul supravieţuitor care a trăit în buncărul lui Hitler între aprilie şi mai 1945.

Misch a lucrat drept curier, gardă de corp şi operator telefonic pentru Fuhrer. El rememorează atmosfera din buncăr - inclusiv scena în care a văzut trupul neînsufleţit al liderului nazist după ce s-a sinucis.

"Prima mea întâlnire cu Hitler a fost mai degrabă ciudată. Am lucrat mai întâi 12 zile, apoi aghiotantul-şef al lui Hitler, un individ numit Bruckner, a început să-mi pună întrebări. Am avut o discuţie relaxată, după care s-a ridicat şi s-a îndreptat către uşă. Fiind un soldat obedient, m-am apropiat să o deschid. În spatele uşii stătea chiar Hitler.

Nu o să uit asta niciodată. Am simţit că mi-e frig, apoi cald. Hitler a spus: "Tânărul ăsta poate să facă ceva pentru mine chiar acum". Avea o scrisoare în mână şi mi-a cerut să i-o livrez surorii lui din Viena. S-a întors şi a plecat", îşi aminteşte Misch.

Amănunte despre episodul sinuciderii în materialul video.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
hitler,
buncar,
Rochus Misch
/actualitate/ultimul-supravietuitor-din-buncarul-lui-hitler-video-9852703
9852703
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.