ULTIMA ORĂ. Vestea aşteptată de toţi şoferii. Este oficial

Postat la 13 august 2022 669 afişări

ULTIMA ORĂ. Vestea aşteptată de toţi şoferii. Este oficial

Consiliul Concurenţei, care deţine aplicaţia Monitorul Preţurilor, a publicat vineri pe contul de Facebook o clasificare a preţurilor pe litru la carburanţi, practicate de principalele lanţuri de benzinării din ţară.

“Tabelele reprezintă preţurile medii pentru fiecare reţea, şi nu  includ compensarea de 50 de bani pe litru”, spun reprezentanţii autorităţii de Concurenţă.

Din analiza instituţiei reiese că preţurile carburanţilor au scăzut faţă de sfârşitul lunii iunie, în medie, cu 58 bani pe litru la benzina standard şi cu 56 de bani în cazul motorinei standard.

Datele centralizate de Consiliul Concurenţei arată că la benzinăriile operate de Gazprom, MOL, OMV şi Rompetrol preţul litrului de benzină a scăzut de la 8,69 lei cât era în data de 30 iunie la 8,12 lei pe 12 august, în timp ce la Lukoil preţul a scăzut de la 8,62 lei la 8,04 lei, la Petrom de la 8,62 lei la 8,05 lei şi la Socar de la 8,63 lei la 8,08 lei.

(Sursa: Consiliul Concurenţei)

Executivul a aprobat la sfârşitul lunii iunie ordonanţa de urgenţă pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la preţurile carburanţilor, timp de trei luni.

Cheltuielile statului au fost prevăzute la 800 de milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.