UiPath deschide în scădere de aproape 2,6% vineri. Averea lui Daniel Dines a scăzut cu 1 mld. dolari de la maximul de tranzacţionare de 83 dolari

Postat la 30 aprilie 2021 43 afişări

UiPath deschide în scădere de aproape 2,6% vineri. Averea lui Daniel Dines a scăzut cu 1 mld. dolari de la maximul de tranzacţionare de 83 dolari

Acţiunile UiPath au deschis în scădere şedinţa de vineri, cu minus 2.59, ajungând la 73.34 dolari/ acţiune, după ce depăşise pragul de 83 de dolari la valoarea maximă de tranzacţionare.

Spre comparaţie indicele Dow Jones scade cu 0,35%, S&P cu 0,4% iar Nasdaq cu 0,41%.

Astfel, la un preţ de 73,34 dolari pe acţiune, cei care au cumpărat acţiuni imediat la deschiderea primei şedinţe de tranzacţionare, adică la 65,5 dolari pe 21 aprilie 2021, şi-ar putea marca astăzi investiţia cu un randament de 12%, arată calculele ZF. 

Compania ajunge la o capitalizare de circa 38 mld. dolari. 

Pe de altă parte, averea lui Daniel Dines – CEO şi co-fondator al companiei, dar şi acţionar semnificativ, prin pachetul de circa 21%, este de aproximativ 7,84 mld. dolari, potrivit datelor din prospect şi pe baza calculelor ZF. 

 ​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
raliu,
wall street,
avere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.